Vlad Voiculescu: Se moare pentru că partidele şi-au împărţit caşcavalul!

0
264

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că marea problemă a sistemului sanitar este politizarea. El arată că toți oamenii vor avea de suferit pentru că „partidele și-au împărțit cașcavalul”.

„Toate partidele care au fost până acum la conducere au numit politic. Eu pot să număr pe degete șefii DSP care nu au carnet de partid. Asta nu este în regulă! Schimbarea lor va duce la reacții politice, în funcție de interesele unui partid sau altul. Sunt interese de gașcă la nivel local. Dacă șeful DSP sau șeful CNAS sunt numiți de către șeful partidului, atunci ei răspund în fața acelui lider politic.

Mama dumneavoastră, tatăl dumneavoastră și toate rudele noastre vor avea de suferit pentru că partidele, la un moment dat și-au împărțit cașcavalul”, a spus Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit vineri, în cadrul unei conferințe de presă, despre unele neconcordanțe apărute pe parcursul gestionării situației pandemice. Acesta a răspuns la o întrebare referitoare la o inadvertență între cifrele ce indicau numărul de paturi la ATI.

„Sunt cifre separate pe care si eu și doamna doctor moldovan le-am explicat. Vorbim de paturi destinate exclusiv copiilor. Vorbim de paturi din spitale cu monospecialitate.

Dacă ai intr-o maternitate un pat special Covid e ca si cum nu ai avea patul respectiv.

Am văzut iar declarații publice ca s-a dat comanda pe unitate si ajungem la 1600 de paturi , apoi la 1800. Nu vorbim de mobila. Vorbim de echipe oameni. Un pat înseamnă ruperea unor oameni, unor echipamente de la tratamentul altor persoane.

Trebuie sa avem in vedere faptul ca pandemia nu poate fi gestionata doar la nivelul MS. Ideea ca spitalele pot gestiona tot ceea nu se gestionează in afara spitalelor vine cu costuri de vieți omenești”, a explicat fostul demnitar de la Sănătate.

„Măsurile trebuie luate si in afara spitalelor. Nu putem avea petreceri si apoi sa intrebam de ce nu avem paturi”, a conchis Voiculescu.

Referitor la situația demiterii acesta a insistat cu explicațiile privind relația de informare dintre el și premierul României.

Vlad Voiculescu: ”Există diferențe între decesele raportate și cele reale. Sunt mai puține decese”

– O să-l rog pe domnul ministru interimar, care ocupă funcția de prim-ministru, să revadă metodologia făcută în guvernarea partidului domniei sale cu privire la raportarea deceselor din spitalele Covid.

– Să fie clarificate aceste lucruri pentru că sunt direct legate de ce s-a întâmplat în această guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here