VIDEO trăiesc ca regii: Deţinuţi români, viaţă de lux în spatele gratiilor în Austria

0
188

Deţinuţii români din închisorile occidentale au devenit din nou vedete pe internet. Mai mulţi conaţionali aflaţi în spatele gratiilor într-un penitenciar din Austria au reuşit să inflameze presa locală, după ce s-au filmat dând o petrecere de pomină, informează observatornews.ro. 

Într-un clip postat pe Youtube şi care durează 57 de minute, românii sunt văzuţi petrecând cu manele, băuturi alcoolice, mâncare din belşug şi prăjituri. Mai mult, marea majoritate a lor deţin telefoane mobile, lucru care este strict interzis.

Mai multe publicaţii austriece (Krone, Kurier, Heute, Tiroler, Die Presse, etc.) au semnalat viaţa de lux pe care o duc infractorii români în puşcăriile din ţara lor. Potrivit ziarulromanesc.at, Ministerul Justiției susţine că deținuții se aflau într-o închisoare cu regim mai lejer, dar chiar şi aşa au fost încălcate multe reguli. După ce imaginile au devenit virale, puşcăriaşii au fost mutați într-un departament închis, conform declaraţiilor oficiale.

În plus, deținuții vor fi interogați despre video ca parte a unei infracțiuni. Consecințele posibile variază de la mustrare, restricții sau retragerea privilegiilor și a altor drepturi la amenzi sau arest la domiciliu (secțiunea 109 din Legea penitenciarelor). ”Nu a fost consumat alcool la acea petrecere”, a menționat ministerul, deși din video se observă cu totul alceva.

Recent un alt român, aflat într-o închisoare din Franţa, îşi încuraja conaţionalii să ajungă în spatele gratiilor pentru viaţa de lux de care vor avea parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here