Vești bune: se plafonează prețul la gaze, a anunțat Florin Cîțu. Care sunt condițiile

0
194

Prețul la gaze urmează a fi plafonat de Guvern, a anunțat premierul Florin Cîțu. Măsura trebuie însă să fie cât mai puțin invazivă, a anunțat prim-ministrul.

Premierul Florin Cîțu a anunțat o măsură de plafonare a preturilor la gaze, în sprijinul populației, potrivit Stirileprotv.ro. 

„Aici este o discuție, avem o soluție de compensare, trebuie să ne asigurăm că și clienții casnici și IMM-urile nu vor plăti toată factura în această iarnă.

În ce privește plafonarea la gaze, e important să nu distorsionezi piața, motivația de a investi a investitorilor dispare, trebuie sa vedem cum luăm măsura pentru a fi cât mai puțin invazivă, cele trei ministere vor veni cu o soluție până săpămâna viitoare” a adăugat Florin Cîțu.

În primă instanță va fi o măsură de compensare a prețurilor la energie. Florin Cîţu a afirmat că există soluţii pentru compensare, existând, în proporţie de 90%, soluţiile pentru această iarnă.

„Am mandatat Ministerul Muncii, Energiei şi Finanţelor să vină cu o formă finală. Aş vrea să fie completată cu soluţii pentru compensarea clienţii non-casnici, în special IMM-uri”, a precizat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here