Tristețe fără margini: 14 drame într-o singură cabină de teleferic. Poveștile celor care și-au pierdut viața în tragedia din Italia

0
233

Tineri care plănuiseră o întâlnire romantică, familii care sărbătoreau ziua de naștere sau pur și simplu se bucurau de o zi de relaxare la munte. Pentru ei, ziua de duminică a însemnat sfârșitul atunci când s-au urcat în telecabina care s-a prăbușit într-o zonă turistică din Piemont, în apropierea lacului Maggiore.

Silvia Malnati avea 26 de ani, iar Alessandro Merlo 29. Ambii locuiau în Varese. „Orice ai putea face, orice vis ai putea visa, începe”, scria Silvia, pe rețelele de socializare când a absolvit facultatea de economie și management, în 23 martie, moment imortalizat cu zâmbetul unui nou început.

Între timp, își găsise un loc de muncă, fiind angajată recent la parfumeria Kiko din Milano.

Părinții și fratele ei au fost devastați de accident.

„Tocmai absolvise, a plecat într-o călătorie cu iubitul ei. Am aflat despre accident citind site-urile de știri”, spun ei zdruncinați, citați de La Repubblica. 

Serena Costantino, în vârstă de 27 de ani, și iubitul ei iranian Mohammadreza Shahaisavandi, în vârstă de 23 de ani, plănuiseră pentru acest weekend o întâlnire romantică. Ea tocmai se mutase în Verbania, după ce câștigase o bursă de cercetare la Institutul de Cercetare a Apelor, în timp ce el locuia încă la Roma, unde își continua studiile și era angajat la un bar pentru a-și plăti facultatea.

Acum, autoritățile au dificila sarcină de a anunța familia din Iran a tânărului.

Roberta Pistolato și soțul ei Angelo Vito Gasparro sărbătoreau ziua ei de naștere. Împlinea 40 de ani.

„Urcăm în telecabină” a fost ultimul mesaj pe care ea l-a trimis cumnatei, la 11 dimineața.

Roberta și Angelo au crescut în Bari și de câțiva ani se mutaseră în provincia Piacenza. El era agent de pază, iar ea medic. În ultima vreme fusese implicată în campania de vaccinare anti-Covid și ajuta pacienții vulnerabili.

Știrile despre moartea ei au impresionat întreaga lume medicală, mulți colegi descriind-o drept un profesionist amabil și prietenos.

Printre victime s-au aflat și trei membri ai unei familii: Vittorio Zorloni, în vârstă de 54 de ani, soția sa Elisabetta Persanini (38 de ani) și fiul lor Mattia (5 ani), din Vedano Olona. Primarul localității a transmis un mesaj emoționant după această tragedie, spunând că întreaga comunitate este marcată și întristată.

În accident și-au mai pierdut viața Amit Biran, în vârstă de 30 de ani, care în 2018 se mutase în Pavia pentru a studia medicina, soția lui Tal Peleg, în vârstă de 27 de ani, și fiul lor cel mic, Tom, de doi ani. Împreună cu ei erau și două rude care veniseră în vizită din Israel. Nu au supraviețuit accidentului nici Itshak Cohen, de 82 de ani, nici soția sa Barbara Cohen Konisky, de 70 de ani.  Singurul supraviețuitor este copilul mai mare, de cinci ani, care a ajuns în stare gravă la spitalul pentru copii din Torino. Medicii spun că plângea și striga încontinuu: „Lasă-mă în pace, lasă-mă în pace”.

Sursa știre : Digi24.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here