Toma Necredinciosul: Nelu Ploieșteanu a murit precum Catanga, pe modelul CapVid: a plecat din spital pe semnătură, după ce făcuse scandal și refuzase internarea

0
295

Cazul muzicianului Nelu Ploieșteanu, vedeta muzicii lăutărești răpusă de Covid vineri la Spitalul Floreasca, la două săptămâni după internare, este unul de-a dreptul tragic dar care se înscrie într-o serie deja lungă de incidente cu pacienți zăpăciți de propaganda conspiraționiste, potrivit Ziaristii.com. 

Nelu Ploieșteanu a murit la exact o săptămână după cântăreața Cornelia Catanga, o altă vedetă a muzicii lăutărești. Catanga a decedat vineri, 26 martie, din cauza unui stop cardiac, după ce a fost adusă în ultima clipă la spital. Ea a refuzat multă vreme internarea, încercat să se trateze singură acasă, cu Ivermectină. Soțul ei, Aurel Pădureanu, a convins-o că „nu există Covid”. Când a aflat că există, era prea târziu.

Nelu Ploieșteanu a fost depistat infectat cu Covid la mijlocul lunii martie. A mers la Spitalul de Urgență Floreasca pentru că se simțea foarte rău. Medicii i-au făcut investigații amănunțite și au vrut să-i facă și un computer tomograf, dar Nelu Ploieșteanu s-a opus, a făcut scandal și a plecat din spital pe semnătură, scria la momentul respectiv Fanatik.ro.

Întors acasă, Nelu Ploieșteanu s-a simțit din ce în ce mai rău. Nu mai putea respira, dar a continuat să refuze internarea în spital. După 36 de ore, starea sa a devenit critică, iar familia n-a mai ținut cont de nimic și a sunat la 112. Ambulanța l-a transportat de urgență la Spitalul Floreasca, deoarece la “Matei Balș” nu mai erau locuri libere la terapie intensivă.

Jurnalista Mara Bănică, persoană care cunoaște familia lui Nelu Ploieșteanu, a declarat pe 18 martie, pentru Fanatik: “Marți a venit de la spital acasă, iar miercuri a ajuns din nou pe mâna medicilor. Este la terapie intensivă, cu saturație de 50% și cu plămânii afectați în proporție de 70%. Starea lui este destul de gravă, pentru că are afecțiuni la plămâni, pneumonie, tuse tabacică”.

După două săptămâni de la acel moment, corpul lui Nelu Ploieșteanu a cedat, iar vineri, 2 aprilie, s-a produs decesul.

Numeroși medici au povestit, în ultimele zile, că după campania violentă a conspiraționiștilor, susținută și de televiziunile oligarhilor prin promovarea unor impostori, tot mai mulți pacienți sunt violenți, refuză internarea, medicația și oxigenul. La terapie intensivă este internat un număr record de oameni – aproape 1.500 – din cauză că aceștia, urmând sfaturile unor indivizi ca Flavia Groșan, Adina Alberts sau Diana Șoșoacă, stau acasă până când starea lor se agravează dincolo de posibilitățile medicilor de a-i mai ajuta.

Unii, ajunși la spital, refuză oxigenul, pentru că Groșan le-a spus că ar fi nociv. Alții sunt violenți, nu acceptă medicamentele, convinși de prostiile înșirate la Antena 3 de aceeași “doctoriță-minune” Groșan sau pe Facebook de esteticiana Alberts.

Nu mai departe de miercuri, un medic de la Constanța a relatat că s-a confruntat cu pacienți care, după ce au fost salvați cu mare greutate, au insultat personalul medical când și-au revenit, convinși că, de fapt, doctorii au încercat să-i ucidă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here