Știre de ultimă oră: Marea Britanie începe testarea pașaportului de vaccinare!

0
193

Potrivit Reuters, citat de Agerpres, Anglia va lansa un test privind folosirea paşaportului de vaccinare pentru accesul într-un club de comedie, într-un club de noapte şi la meciurile din Cupa Angliei (FA Cup).

Demersul e făcut pentru a se putea determina cum îşi poate țara redeschide economia şi cum poate permite accesul la evenimente pentru publicul larg.

Cu peste 126.000 de decese raportate din cauza noului coronavirus, Regatul Unit se plasează pe locul 5 în lume în clasamentul mortalităţii şi trece prin una dintre cele mai puternice contracţii economice din istorie. Însă, rapiditatea cu care se derulează campania de vaccinare a reaprins speranţa unei reveniri economice în cursul acestui an.

Guvernul britanic a anunţat că dezvoltă un sistem de certificare a statusului Covid al indivizilor care va indica dacă o persoană a primit vaccinul, a fost testată negativ recent sau dispune de imunitate naturală certificată de un test pozitiv realizat în ultimele 6 luni.

Testul, ce va fi aplicat la nouă evenimente, printre care o semifinală şi finala Cupei Angliei, va fi folosit pentru a stabili dacă evenimentele destinate publicului larg pot să se desfăşoare în spaţii închise, fără „distanţare socială”. Este puţin probabil ca acest sistem să fie implementat pentru folosirea transportului public, pentru accesul în magazine sau în pub-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here