Rezultatul alegerilor parlamentare din Rusia, destul de previzibile: partidul lui Putin a castigat

0
184

Partidul aflat la putere in Federatia Rusa, Rusia Unita, se afla in fruntea alegerile legislative, desfasurate de vineri pana duminica, potrivit primelor rezultate anuntate cu cateva minute dupa inchiderea ultimelor birouri de vot, un scrutin din care opozitia anti-Kremlinului a fost practic exclusa, potrivit AFP, citata de Agerpres.

Formatiunea presedintelui rus Vladimir Putin a acumulat 38,75% din voturi, conform rezultatelor obtinute dupa deschiderea buletinelor in 9% din birourile de vot, conform Comisiei Electorale Centrale.

Potrivit Comisiei electorale, Rusia Unita devanseaza Partidul comunistilor (KPRF), care a obtinut deocamdata 25,06% din sufragii.

Partidul Liberal Democrat (LDPR) al lui Vladimir Jirnovski a acumulat 9,67%, in timp ce o formatiune recent aparuta pe scena politica rusa „Oamenii noi”, a proprietarului Faberlic, Aleksei Neceav, a obtinut 7,90 % din sufragii, situandu-se inaintea partidului Rusia Justa, care a acumulat 6,68% din voturi, conform agentiilor de presa ruse.

Potrivit unui sondaj realizat la iesirea de la urne, Rusia Unita acumula 45,2% din voturi, situandu-se inaintea comunistilor, cu 21% din sufragii.

La precedentele alegeri legislative in 2016, Rusia Unita obtinuse 54,2%, in timp ce Partidul Comunist – 13,3%, acestia din urma par sa-si fi imbunatatit scorul la actualul scrutin.

Opozitia anti-Putin a fost practic exclusa de la aceste alegeri. In replica, simpatizantii opozantului incarcerat Aleksei Navalnii au chemat alegatorii sa voteze pentru candidatii cei mai bine pozitionati pentru a-i invinge pe cei ai Rusiei Unite, adeseori comunisti.

Ultimele sectii de votare s-au inchis la 18:00 GMT in Kaliningrad, o enclava rusa in Europa, incheind un maraton electoral de trei zile. Rusia se intinde pe 11 fusuri orare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here