Reacția ministrului Mediului după ce activistul Tiberiu Boșutar și doi jurnaliști au fost atacați în Suceava: „Nu putem accepta asemenea fapte”

0
228

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a reacționat după atacul asupra celor doi jurnaliști și a activistului de mediu Tiberiu Boșutar.

„Condamn orice agresiune de acest fel și îmi doresc ca toți autorii acestor fapte împotriva activistului Tiberiu Boșutar și a jurnaliștilor care îl însoțeau să fie identificați și să suporte consecințele legale maxime”

Ministrul spune că „nu poate accepta asemenea fapte reprobabile, care pun în pericol integritatea și chiar viața celor care apără pădurea”. Acesta a cerut ca făptașii să suporte „consecințele legale maxime”.

„M-am întâlnit cu Tiberiu Boșutar acum câteva săptămâni, la minister, am discutat despre importanța muncii pe care o depune alături de toți ceilalți activiști de mediu și avertizori de integritate.

Avem aproape 1 milion de interogări în aplicația Inspectorul Pădurii, iar cetățenii, atunci când verifică transporturi și reclamă nereguli, ne sprijină direct în lupta cu hoții de lemne.

Lucrurile au ajuns însă mult prea departe! Nu putem accepta asemenea fapte reprobabile, care pun în pericol integritatea și chiar viața celor care apără pădurea. Condamn orice agresiune de acest fel și îmi doresc ca toți autorii acestor fapte împotriva activistului Tiberiu Boșutar și a jurnaliștilor care îl însoțeau să fie identificați și să suporte consecințele legale maxime. Iar dacă se va confirma că o parte dintre agresori sunt personal silvic, ei trebuie să fie excluși imediat din această breaslă.

Le cer tuturor structurilor din sistemul silvic și de mediu să ofere cooperare totală organelor de anchetă penală și să ofere întreg sprijinul pentru identificarea și sancționarea vinovaților. Garda Forestieră Suceava a pornit deja un control în acea zonă, iar orice abatere de la legislația silvică identificată va fi drastic sancționată”, a declarat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here