PSD a atacat la Curtea de Apel București hotărârea privind închiderea magazinelor la ora 18. DOCUMENT

0
190

Partidul Social Democrat a atacat în contencios administrativ, la Curtea de Apel București, hotărârea de guvern prin care se impune închiderea magazinelor la ora 18 în localitățile în care rata de inicidență a cazurilor COVID este mai mare de 7,5 la mie. În cazul în care rata este cuprinsă între 4 și 7,5 la mie, magazinele se închid la ora 18 doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Potrivit documentului, PSD contestă această măsură despre care spune că „are un impact cu efecte devastatoare atât asupra mediului de afaceri, cât și asupra societății în ansamblul ei”. De asemenea, în document se precizează că hotărârea de guvern nu are o evaluare preliminară a impactului și este nemotivată.

„În susţinerea sa nu s-a avut în vedere în nici un fel o documentare şi o analiză ştiinţifică preliminară/studiu de impact din care să rezulte informaţii relevante privind necesitatea şi oportunitatea, în contextul epidemiologic actual, pe de o parte, a interzicerii pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi desfășoare activitatea după ora 18.00. În nota de fundamentare sunt menționate doar aspecte legate de contextul epidemiologic actual pe plan intern și internațional, nu aspecte care să țină în concret de justificarea măsurilor ce se doresc a fi luate”, se arată în solicitarea PSD.

Social democrații mai susțin că „închiderea intempestivă a activității operatorilor economici după ora 18.00, tocmai când oamenii se întorc acasă de la muncă afectează atât interesele agenților economici cât și ale consumatorilor, care se văd în imposibilitatea de a-și procura cele necesare existenței în scurtul interval orar pe care îl mai au la dispoziție după ce termină o zi de muncă.”

„Urmare a acestor măsuri, blocajul financiar din economie se va adânci, iar nemulțumirea generală a populației va atinge cote de nebănuit”, mai spun social democrații.

PSD cere anularea actului administrativ „pentru vătămarea adusă drepturilor legitime ale cetățenilor”.

Ciolacu: Este o măsură aberantă, care doar sporește aglomerația

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că decizia de a închide magazinele după ora 18.00 „este o măsură aberantă, care doar sporește aglomerația și răspândirea virusului”

„Am spus-o noi, dar o spun și experții în sănătate publică, consilierii ministrului Sănătății și chiar membrii coaliției de guvernare. Deci cine susține până la urmă astfel de prostii?! Până acum, doar Vlad Voiculescu – ministrul care a demonstrat deja că nu încalcă, ci respectă accidental regulile”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Documentul poate fi consultat AICI.


Știrea inițială

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, a declarat vineri că social-democraţii vor ataca în contencios-administrativ hotărârea care conţine măsura „aberantă” referitoare la închiderea magazinelor la ora 18:00.

Sursa știre : Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here