Președintele Senatului, despre vaccinarea obligatorie: Această decizie va fi luată în considerare

0
173

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, consideră că este “un pas important” decizia CEDO potrivit căreia vaccinarea obligatorie este “necesară într-o societate democratică”.

“Decizia CEDO pare că pune o ierarhie între drepturi şi spune cumva că dreptul la viaţă este important şi că într-o democraţie trebuie respectate nişte reguli. Democraţia nu trebuie confundată cu lipsa regulii”, a afirmat Dragu, vineri, la Senat, potrivit Agerpres.

Întrebată dacă această decizie a CEDO poate determina obligativitatea vaccinării anti-COVID 19 în România, Dragu a răspuns: “Această decizie va fi luată în considerare de către specialişti când se va formula o recomandare sau alta. Dar este un pas important”.

Întrebat despre anunţul CEDO, potrivit căruia vaccinarea obligatorie ar putea să fie necesară într-o societate democratică, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid Valeriu Gheorghiță a precizat că vaccinarea din România este gratuită și voluntară.

El a negat că un astfel de lucru ar fi fost luat în calcul de către autorităţile române, transmite Agerpres.

„Nu este cazul de acest lucru. Nici nu a fost pus în discuţie acest aspect vreodată. În România, repet, vaccinarea este gratuită, este voluntară şi se face cu vaccinuri autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului”, a precizat Gheorghiţă.

Vaccinarea obligatorie este “necesară într-o societate democratică”, consideră Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), sesizată de părinţii unor copii cărora li s-a refuzat înscrierea la grădiniţă în Republica Cehă pentru că nu erau vaccinaţi, transmite AFP, citând o hotărâre a Marii Camere publicată joi.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here