Presă: Luptele încetează din această noapte în Gaza. Israel și Hamas au stabilit un armistițiu

0
194

Presa israeliană scrie că un armistițiu unilateral a fost aprobat de cabinetul de securitate al premierului Benjamin Netanyahu, după 11 zile de ostilități armate între trupele israeliene și militanții palestinieni. 

Times of Israel relatează că armistițiul a fost votat cu unanimitate în cabinetul de securitate.

Ulterior, conform Reuters, și Hamas a confirmat că armistițiul va începe la ora 2:00. Israelul a confirmat, de asemenea, armistițiul, dar nu și data sau ora de la care el va intra în vigoare.

Decizia vine după presiuni ale Administrației Biden pentru încetarea ofensivei israeliene.

Nu este, însă, clar, în ce moment va intra în vigoare armistițiul. Unele organizații media din Israel au relatat că luptele urmează să înceteze imediat, în timp ce altele spun că ostilitățile se vor opri în jurul orei locale 2:00.

Armata israeliană a anunțat, în ciuda acestor informații, că va continua „să apere Israelul”, după ce 300 de alte rachete au fost lansate din Gaza.

La puțin timp după confirmarea armistițiului, armata israeliană a precizat că sirene de avertizare au fost pornite în sudul Israelului, fapt ce ar indica că noi rachete au fost lansate din Gaza. Între timp, și presa palestiniană a relatat despre noi bombardamente asupra teritoriului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here