Povestea preotului care a întâlnit un copil sărman și bolnav, iar într-o lună i-a ridicat o casă

0
242

Este o poveste de suflet, a lui Iosif, un copil dintr-un sat din județul Covasna, care a avut șansa să-l întâlnească pe Vasile Antonie Tămaș, preotul care uimește prin acțiunile de binefacere pe care le face zi de zi.

”El este Iosif, un înger cu ochii albaștri și părul blond. Are 5 anișori și este foarte sărac. A fost abandonat de ambii părinți și, ca să trăiască, adună cu mânuțele goale urzici alături de bunica lui.

Iosif are o problemă la ochiul stâng, în urma unei lovituri primite la 2 anișori… Nu vă spun cine l-a lovit.. Haideți să ne unim și să îi facem acestui copil care seamănă cu Ion Creangă din Amintiri din copilărie, viața normală și mai lipsită de griji.” – așa a început povestea lui Iosif, făcută public de preotul Tămaș.

Vă vom prezenta filmul evenimnetelor, așa cum s-au derulat ele și au produs atât de multă bucurie sufletului lui Iosif și preotului Vasile Tămaș, asa cum a fost relatat de Mesajul.ro.

6 aprilie. ”Astăzi l-am vizitat pe Iosif. Datorită vouă, am predat bunicii un sprijin consistent, care să le pună pe masă cele necesare și să le achite datoriile. În a treia poză vedeți locul în care bunica dorește să mai facă o cameră pentru a locui.

Acum, în casa asta mică de lemn stau 4 persoane. Este curat. Darurile au început să curgă și vor curge în continuare. Avem acum posibilitatea de a-l duce la un oftalmolog specialist. Toate darurile vor ajunge la destinație. Vă mulțumim! Vă îmbrățișez! Revenim cu vești.”

8 aprilie. ”Haine noi, de la papuci de piele până la geacă, mâncare și un frumos sprijin pentru datoriile casei + mâncare proaspătă. Toate au ajuns astăzi la Iosif care… s-a tuns
Mâine este ziua controlului oftalmologic de specialitate din Brașov. O rugăciune mâine la 15:15 pentru copilașul blond cu ochi albaștri.

În plan avem și ridicarea unei camere în care să stea cu bunica, numai ei doi, neînghesuiți.
Le mulțumim tuturor pentru sprijin și daruri.
Pas cu pas aducem fericirea pe chipul lui.”

9 aprilie. După aproape o oră de consultație oftalmologică de specialitate, Iosif a ieșit bucuros, alături de Doamna Doctor Calancea Coralia de la clinica Calmedo.

În următoarele trei luni, Iosif va purta cei mai performanți ochelari pentru îndreptarea vederii (în câteva zile sosesc lentilele speciale care au fost plătite deja de către noi). La controlul din Iulie, dacă situația nu se îmbunătățește, va trebui operat.

Doamna Doctor ne-a oferit controlul gratuit. Acum, după ce apa va fi adusă în fața casei lui Iosif, urmează să îi ridicăm o căsuță în care va locui cu bunica lui. Pas cu pas, îngerul cu ochi albaștri își readuce bucuria pe chip. Totul se datorează vouă, oamenilor minunați, de mare ajutor!”

13 aprilie. ”Lucrările pentru casa lui Iosif, de 8/8 m, cu două camere, au început! Astăzi se termină de săpat fundația. Oamenii au fost plătiți și lucrează cu drag!
Ce minuni se întâmplă datorită vouă! Iosif cel blond și cu ochi albaștri vă mulțumește!

24 aprilie. Astăzi, fundația a fost umplută cu piatră tare. Muncitori, transport, mâncare – toate sunt achitate iar Iosif este fericit. Continuăm! Vă mulțumim pentru sprijin!”

27 aprilie. ”Victorie!!! Iosif este pe podium! Fundația căsuței cu 2 camere este gata!!!
Au fost 2 săptămâni grele cu săpături, manoperă, materiale, mâncare, motorină etc. Am ajuns la final!

Urmează pasul 2: ridicarea pereților casei. Le mulțumim celor care au fost alături de Iosif în toate minunile realizate până acum! Distribuiți!
Datorită vouă și lui Dumnezeu s-au înfăptuit aceste minuni!”

29 aprilie. ”Se lucrează de zor la pereții casei lui Iosif!
Domnul Inginer veghează lucrările
Lăsați un comentariu de incurajare pentru micuțul blond cu ochi albaștri”.

30 aprilie. ”Astăzi am avansat frumos. Dacă ne ajută vremea, mâine seară terminăm ridicarea pereților. Bucuria lui Iosif este de nedescris. Minunile s-au ținut în lanț pentru pruncul blond cu ochi albaștri. Avem nevoie de sprijinul vostru.”

1 mai. ”Pereții casei lui Iosif sunt ridicați. Pasul 2 a fost încheiat cu succes și suntem foarte fericiți. A fost o lună plină, grea, o lună în care minunile s-au ținut lanț, culminând cu începerea lucrărilor la casa din vis.

Săptămâna viitoare turnăm centurile și începem acoperișul. Rapiditatea acestor minuni a fost posibilă numai datorită implicării zecilor de români din țară și străinătate cărora le mulțumim.

Învierea Domnului ne găsește fericiți, împliniți și înlăcrimați. Acest pui de om a renăscut din durerile unei copilării grele și are zâmbetul mereu pe buze.
Un aspect important – casa va fi trecută pe numele copilului, eventual fiind adăugată și bunica, dacă va trebui.”

10 mai. Fericirea are chipul tău, Iosif! În acest fel avansează lucrările la căsuța din vis.
Copilul blond cu ochi albaștri a avut numai motive de bucurie în ultimele 6 săptămâni.

13 mai. ”Fericirea are chipul tău, Iosif! Dragii mei, mâine la amiază finalizăm acoperirea casei. Urmează ultimul pas : interiorul. Tavanul, izolația, tencuirea interioară și exterioară, geamurile, ușile, parchetul, partea electrică, mobilarea și… Mutarea.
Casa va fi trecută pe numele lui Iosif!”

18 mai. ”Minuni mai mari numai Dumnezeu știe să facă, iar la cele mai mici ne ajută
Toată partea electrică a casei este gata. Suntem pe ultima sută de metri și avem nevoie de voi, mare nevoie!
În maxim o lună, Iosif se va putea muta în căsuța care va fi trecută pe numele lui.”

Povestea frumoasă a lui Iosif și a preotului Vasile Antonie Tămaș continuă… Încă mai sunt multe de făcut. Dacă puteți ajuta ca următorii pași să-i aducă copilului și bunicii sale fericirea deplină, puteți lăsa un ajutor în contul RO32BTRL03301201395543XX deschis la Banca Transilvania pe numele TĂMAŞ VASILE ANTONIE – „Pentru Iosif” sau pe Revolut la 0768 901 642.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here