Percheziții la CĂMĂTARI din Mureș! Sute de mii de euro, CONFISCAȚI

0
190

Potrivit Ardealnews, Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 6 inculpați și măsura controlului judiciar față de alți 4 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, fals material în înscrisuri sub semnătură privată și spălarea banilor.

În fapt s-a reținut că, membrii grupării, în mod coordonat și fiecare având un rol bine stabilit, au procedat la acordarea, în mod repetat, de împrumuturi cu dobândă situată între 7 % și 10 % pe lună, către zeci pe persoane de pe raza județului Mureș, totalizând peste 500.000 euro.

Pentru împrumuturile având la bază sume semnificative de bani, erau încheiate contracte de garanții imobiliare, în care deseori era prevăzută o suma net superioară celei acordate efectiv pentru a fi acoperită din punct de vedere aparent legal și dobânda percepută. Pentru sumele de bani care nu erau semnificative, erau deseori gajate, în fapt, diferite bunuri mobile.

La data de 08.04.2021, procurii DIICOT — Serviciul Teritorial Târgu Mureș împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Târgu Mureș au efectuat un număr de 43 de percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate sumele de 88.600 de lei, 183.890 de euro, 4.528.000 de forinți, 15 telefoane mobile, 3 memory stick-uri, 1 laptop, 1 hard extern, 2 arme airsoft, contracte de garanție imobiliară și contracte de împrumut.

În cursul zilei de astăzi, inculpații reținuți vor fi prezentați Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO Harghita, al lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi ‘Regele Ferdinand I’ Târgu-Mureș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: DIICOT Mureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here