Mesajul medicilor pentru protestatarii care i-au numit ”asasini” și ”hoți”: ”Ajunge!”

0
185

Cadrele medicale din Federaţia Sanitas le-au transmis un mesaj, miercuri, protestatarilor față de restricțiile impuse de pandemia de Covid-19, care în urmă cu câteva zile i-au numit ”asasini” pe medici.

Medicii și asistentele medicale din Sanitas cer să fie lăsaţi să-şi facă treaba, precizând că, dacă protestatari sau familiile acestora vor avea nevoie de îngrijire medicală, vor fi trataţi cu grijă de către cei făcuţi recent ”asasini”.

În urmă cu câteva zile, manifestanții anti-restricții din Bacău au pătruns în curtea spitalului județean și i-au făcut pe doctori ”asasini” și ”hoți”.

Mesajul celor din Federația Sanitas a fost transmis cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății.

”Tocmai pentru a păstra prețuirea și valoarea de simbol specifice acestei zile de sărbătoare, facem un apel către cei care, cu câteva zile în urmă, strigau în piața publică ”Jos Medicii!”: aveți minima decență ca, măcar astăzi, să încercați să înțelegeți că fără acești oameni, SĂNĂTATEA nu ar putea fi sărbătorită de către foarte mulți dintre noi!

Este dreptul dumneaoastră să vă exprimați public opiniile și nemulțumirile! Este dreptul dumneavoastră să nu credeți într-un virus numai pentru că ”nu-l puteți pipăi” ca să strigați ”există!”. Dar este și dreptul nostru, al celor care ne luptăm zi de zi cu boala, cu neputința și cu moartea, să vă cerem să ne lăsați să ne facem treaba!

În ultimul an de zile am fost, rând pe rând, ”incompetenți”, ”șpăgari”, ”vânduți celor ce vor să distrugă lumea” sau mai nou ”asasini”… Ei bine, tuturor celor care le este mai la îndemnă să accepte o teorie a conspirației decât să înțeleagă că traiul într-o societate vine ”la pachet” cu drepturi și obligații, le spunem doar atât: AJUNGE!

NU vrem să fim tratați ca eroi! Vă asigurăm că suntem doar oameni normali, cu bucurii, cu neputințe, cu familii, cu întrebări, dar mai ales cu simțul responsabilității față de cei suferinzi!

Da, există și printre noi nevrednici, dar aceștia nu ne reprezintă ca profesii!

Și da, dacă vreunul dintre cei care, cu câteva zile în urmă, arunca cu vorbe grele în tot personalul medical, sau poate familia lui, vor avea nevoie de servicii de sănătate, îi vom trata cu aceeași grijă ca pe toți ceilalți pacienți” – au transmis cadrele medicale din Federația Sanitas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here