Meleşcanu mai primeşte o lovitură. Guvernul îl lasă pe fiul său vitreg fără postul de consul al României la Strasbourg

0
41

Sorin Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al preşedintelui Senatului, Teodor Meleşcanu, va rămâne fără postul de consul al României la Strasbourg. Mai exact, Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de azi un proiect de hotărâre pentru abrogarea deciziei numirii acestuia în respectiva funcţie, relatează g4media.ro.

Sorin Adrian Pîrvulescu a fost numit consul general al României prin hotărâre de guvern, care a fost semnată de fostul premier Viorica Dăncilă, contrasemnată de Teodor Meleşcanu, la acea vreme ministru de Externe, şi publicată în Monitorul Oficial în iunie 2018.

Loading...

Numirea fiului soţiei lui Meleşcanu în funcţia de consul a provocat la vremea respectivă un scandal în presă, după ce fostul ministru de Externe a fost reclamat la Parchet de către profesorul universitar Vasile Popovici, fost ambasador al României în Maroc şi Portugalia.

Profesorul a acuzat că el însuşi trebuia să fie numit în funcţia respectivă, ca urmare a câştigării unui concurs în decembrie 2016, locul său fiind însă ocupat de fiul lui Meleşcanu, sub semnătura acestuia din urmă.

Potrivit Parchetului General, dosarul a fost clasat la începutul acestui an.

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here