Marele actor, Ion Dichiseanu, a murit la 87 de ani. Marile roluri care l-au făcut celebru

0
166

Ion Dichiseanu a murit joi, la vârsta de 87 de ani. Se alătură, după 50 de ani de carieră, elitei care a făcut din teatrul şi filmul românesc o moştenire culturală de necontestat.

Actorul Ion Dichiseanu a murit joi, la vârsta de 87 de ani. El se afla internat de mai multe luni la Spitalul Floreasca, potrivit Stirileprotv.ro.

“A decedat astăzi în jurul orei 14,00 la noi în spital. Era internat de circa trei luni”, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Bogdan Opriţa.

Ion Dichiseanu a fost un mare profesionist al scenei şi un coleg minunat, transmite Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” într-un mesaj de condoleanţe în urma decesului marelui actor.

“Actorul Ion Dichiseanu s-a stins din viaţă la vârsta de 87 de ani. La Teatrul Naţional a fost prezent în distribuţia spectacolului ‘Căruţa cu paiaţe’ (regia Mihai Berechet), care s-a jucat între 1978 şi 1990! Ne va rămâne în amintire ca un mare profesionist al scenei şi un coleg minunat. Drum bun, Pierre Vaillant! Dumnezeu să-l odihnească!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a TNB.

La începutul lunii februarie, Ioana Dichiseanu, fiica lui, a publicat un mesaj pe Facebook în care anunţa că actorul se confrunta cu probleme de sănătate cauzate de o investigaţie „făcută greşit” la o clinică privată.

Ea a publicat numeroase mesaje legat de starea lui de sănătate şi revenirea acasă. La finalul lunii aprilie, nota: „Eu îl văd pe tata ca fiind un om luminos, cu poftă şi dorinţă de viaţă. Şi reuşeşte să îi facă şi pe cei din jurul lui să fie la fel. Sunt încrezătoare în forţele lui, dar şi în cele ale medicilor de la Spitalul Floreasca. Ne rugăm neîncetat ca Dumnezeu să îl aducă sănătos acasă!”.

Născut la Adjud, în 1933, Dichiseanu s-a remarcat mai întâi pe scena Teatrului Nottara. A jucat apoi în 48 de pelicule. Pentru interpretarea din „Clipa” a luat premiul ACIN, în 1979.

Rolul Pierre Vaillant, din celebrul serial românesc „Toate pânzele sus”, rămâne un reper în cariera sa. Ca de altfel, şi prestaţiile sale din „Tunelul”, „Trandafirul Galben”, „Titanic Vals”, „Pistruiatul”, „Revanşa” şi „Burebista”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here