Mai poate reveni Dragnea în PSD? Dîncu: Oricine și-a ispășit pedeapsa are dreptul să-și revendice un loc în partid

0
182

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a declarat la Digi24 că Liviu Dragnea, ca orice membru de partid, are dreptul să își revendice un loc în PSD după ce își ispășește pedeapsa.

„Din punctul meu de vedere, orice membru de partid care a fost reabilitat, și-a ispășit pedeapsa, are dreptul să își revendice un loc în partid. Nu a existat o tradiție în cadrul PSD-ului de a-și aduce înapoi foștii președinți. Mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus”, a spus Vasile Dîncu, întrebat fiind dacă Liviu Dragnea ar mai putea reveni în partid.

El a subliniat că asta ține de modul în care și-a câștigat respectul ca lider de partid

„Este o problemă care ține, până la urmă și de modul în care liderul de partid a știut să își construiască echipa și și-a respectat și i-a respectat el pe ceilalți din partid. Liviu Dragnea a avut numai unanimitate sau aproape tot timpul a avut unanimitate în Biroul Permanent Național sau cum se numea în diferite faze.

Eu cred că cei pe care el i-a crescut în partid și i-a promovat, îi păstrează un anumit respect. Dacă nu îi păstrează niciun fel de respect, atunci înseamnă că el nu se va putea întoarce. Dar eu cred că ține, până la urmă, și de modul în care partidul și-a cultivat liderul și liderul și-a cultivat de asemenea echipa lui proximă prin care a condus partidul”, a spus președintele Consiliului Național al PSD.

Totodată, Vasile Dîncu a afirmat că nu a mai vorbit cu Liviu Dragnea de când a fost închis, pentru că nu a fost pus pe lista scurtă a celor care ar fi putut să vorbească cu el la telefon.

A subliniat însă că uman, are pentru el „aceeași afecțiune” și că își dorește să îl vadă cât mai repede liber.

„Din punct de vedere uman sunt apropiat și acum de el. Nu sunt fericit pentru ceea ce se întâmplă. Aș vrea să îl văd cât mai repede liber, deci eu păstrez pentru el aceeași afecțiune. Din punct de vedere uman. Politic a făcut greșeli, dar poate că el știe mai bine acum, a avut și o perioadă de reflecție și aici nu mă bag, nu sunt deciziile mele și nu știu ce va face în viitor”, a mai spus Dîncu.

Liviu Dragnea este în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here