Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Cererea fostului lider al PSD de eliberare condiționată, respinsă

0
188

„Respinge contestația formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu ca nefondată. Admite contestația formulată de PICCJ – DNA împotriva sentinței, pe care o desființează în parte, în sensul că propunerea sau cererea de liberare condiționata va putea fi reînnoită dupa 27.08.2021. Definitiva”.

Tribunalul Bucureşti a avut şi miercuri pe ordinea de zi dosarul care priveşte eliberarea condiţionată a lui Liviu Dragnea, însă cauza a fost amânată pentru joi.

Sentinţa Tribunalului Bucureşti ar urma să fie definitivă, potrivit news.ro. Liviu Dragnea va putea depune o nouă cerere după 27 august.

Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea.

În motivarea deciziei, magistrații au arătat că fostul lider PSD îndeplineşte fracţia de 2/3 din pedeapsă, necesară pentru a fi eliberat condiţionat, însă, din analiza coroborată a situaţiei personale, instanţa nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare.

De ce nu vor procurorii eliberarea lui Liviu Dragnea

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, spune că nu există date că fostul preşedinte PSD nu şi-a însuşit decizia de condamnare, el îndeplinind toate condiţiile pentru a fi eliberat: conduită corespunzătoare, stăruinţă în muncă, îndeplinirea fracţiei de 2/3 din pedeapsă.

„Se tot face vorbire despre participarea la programele educative. În fapt, sunt nişte teste grilă pentru care primeşti recompensă, dacă obţii punctaj maxim. Domnul Dragnea e inginer, nu e medic sau neurolog. Nu a luat punctaj maxim la unele teste grilă, pentru că erau întrebări despre cum funcţionează creierul, cum debutează diabetul.

La alte teste i s-a spus că sunt sub nivelul lui de pregătire. Acesta e motivul pentru care nu a luat creditele, nu că a absentat”, a declarat Flavia Teodosiu.

Liviu Dragnea are de partea sa avizul favorabil privind reabilitarea, acordat de Penitenciarul Rahova, precum și decizia definitivă a magistraților, care i-au dat dreptate fostului lider PSD în dosarul în care a cerut recunoașterea a 49 de zile de muncă în perioadele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 şi 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021, cât timp dreptul la muncă i-ar fi fost încălcat.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here