Lecție de viață, cu final fericit: un băieţel sărac şi fără electricitate a fost filmat când îşi făcea temele pe stradă

0
185

Pare un basm sau o poveste de Charles Dickens, dar e o întâmplare reală. O întâmplare care inspiră multă speranţă.

Víctor Martín Angulo Córdova, un băieţel de 11 ani din Moche, Peru, a atras atenţia poliţiştilor care monitorizau camerele de securitate din oraş. L-au văzut cum stătea întins pe asfalt, sub un stâlp de iluminat, şi îşi făcea temele.

Imaginile au devenit virale, au fost transmise pe internet şi la TV. Potrivit site-ului Perfil, familia lui Victor nu avea electricitate, dar băieţelul era decis să studieze ca să ajungă poliţist şi să lupte împotriva infractorilor.

Problemele familiei aveau două cauze: veniturile lor erau foarte scăzute şi, mai mult, nu aveau documente care să certifice că erau proprietarii de drept ai casei unde locuiau, condiţie impusă pentru branşarea la reţeaua electrică.
Prima persoană care s-a sesizat şi a sărit în ajutor a fost chiar primarul oraşului, Arturo Fernández Bazán, care i-a adus lui Victor rechizite şi a ajutat familia să întocmească documentele necesare pentru a beneficia de electricitate.
Această mână întinsă a schimbat deja lucrurile, dar povestea a luat o turnură cu totul nouă când a intrat în scenă Yaqoob Yusuf Ahmed Mubarak, un milionar importator de ciocolată din Bahrain.

Milionarul, în vârstă de 31 de ani, a spus mai târziu că lui nu i-au lipsit niciodată banii, dar a simţit mereu, în copilărie,  nevoia de afecţiune. Mai mult, în primii ani ai tinereţii sale, a suferit de depresie şi şi-a văzut mulţi prieteni murind din cauza drogurilor. Tot acest trecut l-a făcut mult mai empatic şi capabil să înţeleagă suferinţa altora şi să îşi dorească să ajute. Când a văzut determinarea băieţelului de 11 ani, a fost mişcat până la lacrimi şi a mărturisit mai târziu, într-un interviu, că, în aceleaşi condiţii, el nu ar fi fost motivat să studieze. Aşa că şi-a dorit să îl cunoască personal pe Victor.

Pe pagina personală a tânărului milionar apar câteva fotografii alături de băieţel. Într-una din ele, cei doi citesc împreună pe pământ, într-o poziţie care imita modul în care învăţa Victor.

Impresionat de sărăcia în care trăia copilul, Mubarak a decis să îi reconstruiască toată casa, să o ajute pe mama acestuia să pornească o mică afacere care i-ar fi adus venituri constante şi să îi dea 2000 de dolari băieţelului pentru studii. Mai mult, ca să sprijine şi alţi copii, milionarul a hotărât să finaţeze renovarea şi dotarea şcolii unde băieţelul învaţă în clasa a şasea.

Tot ce a cerut în schimb a fost ca Victor să continue să înveţe pentru visul lui şi să rămână un copil cu suflet de aur, care îşi iubeşte mama.

Sursa știre : Stirileprotv.ro
SURSA FOTO ŞI VIDEO: YOUTUBE/TWITTER

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here