LA EST DE NOI ZORNĂIE ŞENILELE TANCURILOR RUSEŞTI, DAR AUTORITĂŢILE NOASTRE TAC CU BĂRBĂŢIE

0
340

De câteva zile bune, capul de afiş al ştirilor externe îl ţine situaţia din estul separatist al Ucrainei (aşa-zisele republici fantomă Doneţk şi Lugansk) şi din peninsula Crimeea, acolo unde Federaţia Rusă masează trupe, de ordinul mai multor divizii, plus avioane Suhoi şi MIG, nave de război şi alte forme de tehnică de luptă.

Mobilizări de trupe ruseşti au fost observate nu doar la frontiera estică a Ucrainei, ci şi mai la sud, în Transnistria, care se mărgineşte cu aceasta. Imagini din satelit publicate de canalul Nexta Telegram, cu sediul în Polonia, arată o coloană de blindate în perimetrul aeroportului militar din Tiraspol, relatează marţi portalul deschide.md, potrivit Agerpres.

Sunt semne limpezi că situaţia acolo se agravează de la zi la zi. Iar acel acolo e aproape de frontiera estică a României deoarece cu Ucraina suntem vecini.

„Potrivit informaţiilor obţinute din surse disponibile, Rusia are mai multe trupe staţionate la graniţa cu Ucraina acum decât în orice alt moment începând din 2014”, a afirmat însărcinatul cu afaceri al SUA la OSCE.

Surprinde, în aceste circumstanţe, pasivitatea autorităţilor statului român, ne referim la preşedinte, la prim-ministru, la ministrul Apărării etc. Pare că la noi încă nu se aude zornăitul şenilelor tancurilor ruseşti, deşi ar trebui să se audă destul de clar.

Ce se întâmplă în România, între timp: haos total! 

După anunțul retragerii sprijinului politic acordat de către USR PLUS lui Florin Cîțu, a rămas neclar modul concret în care cei de la USR PLUS au de gând să pună în practică acest lucru, și chiar și dacă au de gând în mod real să iasă de la guvernare, având în vedere că în interiorul celor două partide, care și-au instalat deja sute de membri în funcții din administrația centrală și locală, există un larg curent de opinie care se opune părăsirii Guvernului acum, în mijlocul crizei de sănătate publică generată de pandemie.

Tehnic, retragerea sprijinului politic acordat de un partid care se află la guvernare premierului se poate concretiza prin demisia în bloc a miniștrilor, secretarilor de stat și a tuturor reprezentanților partidului din toate funcțiile obținute la negocierile pentru formarea Guvernului, sau prin depunerea unei moțiuni de cenzură. Ambele gesturi ar duce la un vot în Parlament, și, deci, la posibilitatea demiterii premierului, laolaltă cu întreg Cabinetul.

Un vot riscant, având în vedere că majoritatea actuală este fragilă și încropită numai după negocieri extrem de dure în urmă cu patru luni, când situația politică era destul de diferită de cea de astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here