În timp ce romanii nu știu la ce biserică să se roage să nu fie un “mare păcat” Belgia face istorie numind o persoană transgender în funcția de vicepremier

0
43

Petra De Sutter a făcut istorie, la finalul săptămânii trecute, prin numirea sa ca vicepremier al Belgiei, devenind astfel persoana transgender cu cea mai înaltă funcție în politică în Europa.  

De Sutter devenise în 2014 prima femeie transgender de pe lista unui partid politic atunci când a candidat la alegerile pentru Parlamentul European. A pierdut în 2014 alegerile, dar le-a câștigat anul trecut. Tot ea a devenit primul transgender declarat din parlamentul național al Belgiei.

Petra de Sutter este cunoscută pentru munca sa de ginecolog expert în fertilitate, militant pentru îmbunătățirea legislației care permite accesul la reproducere asistată.

„Nu vreau să fiu redusă la calitatea mea de transgender, aceasta este doar o parte a identității mele. Vreau ca oamenii să vorbească despre mine datorită muncii mele și a activității mele politice”, a declarat ea în timpul campaniei pentru alegerile europene, citată de Politico.

Între timp, în România

Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a declarat într-o emisiune radio că este „mare păcat” pentru un creștin-ortodox să meargă într-o biserică catolică. Romanii sunt în mare dilemă acum, neștiind că rugăciunile se aud și de acasă.. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here