Îl mai știți pe Sergiu, tăticul călăreț de la Iași? A dat cu piciorul la tot, a vândut casa cumpărată din donații și s-a mutat din nou în ghetou.

0
275

Sergiu, tăticul călăreț de la Iași, a revenit la vechile obiceiuri. Dacă în urmă cu un an, Sergiu era un adevărat erou după ce a plecat călare pe cal spre maternitate, acolo unde soția sa născuse, și a primit ajutor de la mii de oameni, iată că acum lucrurile s-au schimbat.

Casa pe care Sergiu a cumpărat-o după ce a strâns zeci de mii de euro a fost înstrăinată, iar Sergiu și familia lui s-au mutat înapoi în baraca pe care o aveau, potrivit BZI, ziarul ieșean care s-a implicat în ajutorarea lui Sergiu. 

În urmă cu aproape un an, Sergiu semna actele pentru o casă. Sute de oameni au donat pentru el bani, după ce reporterii „BZI” i-au prezentat povestea. Sergiu a mers călare pe cal la maternitate după ce a aflat că soția lui născuse. Imaginile cu el prin centrul Iașului au ajuns virale, iar viața lui s-a schimbat. Câteva luni, Sergiu a stat într-o casă nouă, în care avea absolut toate condițiile.

Nici nu a crezut vreodată că ar putea avea toate acestea, având în vedere că împreună cu soția și copiii săi stăteau într-o baracă de 3 pe 3 metri, fără niciun fel de condiții. Iată că după un an, casa pe care Sergiu a cumpărat-o din donații a fost ocupată de alte persoane. Reporterii „BZI” și Cătălin Moroșanu, în momentul în care Sergiu și soția lui au semnat actele de vânzare-cumpărare, au strecurat în contract o clauză care spunea că imobilul nu poate fi înstrăinat timp de 5 ani. Totuși, se pare că între Sergiu și cel care stă acum în casă a fost făcut un contract de închiriere până când casa va putea fi cumpărată.

Reporterii „BZI” au încercat să ia legătura cu Sergiu, însă acesta avea telefonul închis. Din câte se pare, acesta a fost văzut în zona Cicoarei, acolo unde a locuit inițial. Practic, a dat cu piciorul la tot, a renunțat la o casă spațioasă, complet mobilată și utilată, și a ajuns din nou în baraca din ghetou. Iată că mâna de ajutor pe care Sergiu a primit-o nu i-a schimbat viața decât pentru o perioadă mică de timp.

Din tăticul sărac, dispus să facă sacrificii, într-un tânăr certat cu legea

Sergiu Ion Ciobotariu, tăticul călăreț de la Iași, a ajuns să fie anchetat penal. După ce cotidianul „BZI” a prezentat în exclusivitate povestea tânărului, sute sau poate chiar mii de oameni s-au mobilizat pentru a-i oferi o mână de ajutor. Într-un timp extrem de scurt, în conturile lui Sergiu s-au adunat sume frumușele. În viața tânărului s-au schimbat multe, însă nu toate în bine. A ajuns să fie anchetat penal după ce a comis o infracțiune de neînțeles. Pe 13 mai 2020, Sergiu Ion Ciobotariu avea să fie oprit în trafic de polițiști. El se afla la volanul unui autoturism marca VW Golf, deși nu avea permis de conducere.

Sergiu, tăticul călăreț, a primit ajutor și este liber să facă ce vrea. Este păcat însă că a ajuns să fie anchetat penal și își pune libertatea în joc pentru nimic. Vă reamintim că Sergiu a ajuns să fie cunoscut de toată țara după ce în timpul pandemiei a mers călare pe cal prin centrul Iașului pentru a ajunge la maternitatea unde soția sa născuse. Povestea tânărului a impresionat mulți oameni, iar în conturile sale au ajuns să se adune sume importante de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here