„Hrana regilor”, cultivată și în România, mai precis în Mureş. Nu este o muncă uşoară, dar profitul poate fi uriaş

0
343

Sparanghelul este o legumă gustoasă şi cu numeroase beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, sunt puţini fermieri români care iau în considerare o astfel de cultură.

Costurile de producţie sunt ridicate, dar şi profitul poate fi uriaş. De aceea, în judeţul Mureş, un fermier care a furat meseria de peste hotare a devenit un cultivator pasionat. Munceşte mult, dar are deja clienţi fideli.

Potrivit Observatornews.ro, fermierul se afla mai precis în localitatea Filpişu Mic, judeţul Mureş. Rânduri întregi de sparanghel sunt gata pentru a fi recoltate. Operaţiunea începe dis-de-dimineaţă. Nu este o muncă uşoară, dar profitul poate fi uriaş.

O legătură de 500 g de sparanghel costă aproximativ 18 lei

Supranumit şi ”hrana regilor”, sparanghelul este foarte puţin cultivat la noi în ţară pentru că oamenii nu sunt familiarizaţi cu această legumă. În plus, costurile de producţie sunt ridicate. Însă un fermier ”şcolit” în străinătate, şi-a pus ideile în practică, iar cultura îi dă roade bune.

Demeter Ferencz, cultivator sparanghel: Am lucrat în afară, în Germania, tot la recoltarea de sparanghel şi am ajuns la concluzia că o putem face şi noi, nu doar nemţii.

Odată recoltat, sparanghelul trebuie să fie spălat, tăiat şi aranjat după mărimi.

Le tăiem după care le punem pe cântar şi facem legături de jumătate de kilogram.

După lungul proces acesta ajunge într-un final şi pe tarabele din piaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here