Harababura politică pe timp de pandemie: în ce condiţii nu va mai fi obligatoriu să purtăm mască pe stradă sau în spaţiile publice

0
121

În şedinţa de Guvern de luni ar putea fi discutate şi condiţiile în care purtarea măştii nu va mai fi obligatorie. Această măsură s-ar putea aplica în funcţie de rata de vaccinare.

Chiar dacă starea de alertă va fi prelungită, premierul Florin Cîţu a anunţat că se va renunţa la anumite restricţii. Potrivit unor surse din Guvernul României, în şedinţa de luni, 10 mai, s-ar putea decide şi măsuri privind renunţarea la obligativitatea purtării măştii.

Acestea se vor implementa odată cu atingerea unui anume grad de vaccinare într-o regiune sau judeţ, la fel ca în cazul rstricţiilor în funcţie de gradul de incidenţă.

Când nu va mai fi obligatoriu să purtăm masca în aer liber

Astfel, la un grad de vaccinare de 50% s-ar putea renunţa la obligativitatea purtării măştii în aer liber.

De asemenea, într-un asemenea scenariu s-ar renunţa şi la restricţiile pe timp de noapte. Iar dacă gradul de vaccinare va atinge 70%, s-ar putea renunţa la obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice, conform surselor din Guvern. Măsura nu a fost încă adoptată, dar ar putea fi discutată în şedinţa de luni a Executivului.

Nicio regiune din România nu a ajuns în acest moment la astfel de rate de vaccinare. Potrivit datelor de săptămâna trecută, Capitala era pe locul I, cu o rată de vaccinare de 31%, urmată de judeţele Cluj, Timiş, Sibiu şi Constanţa, cu rate de vaccinare între 20 şi 30 de procente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here