De aici a pornit divorțul? Bill Gates și-a înșelat soția cu o angajată Microsoft

0
180

Directorii Microsoft au început o investigație în 2019 după ce o angajată a declarat că a avut o relație sexuală cu Bill Gates. Ulterior miliardarul a demisionat din board-ul de conducere spunând că se va concentra pe activitățile sale umanitare.

Purtătorul său de cuvânt spune că decizia de a părăsi consiliul în 2020 nu a fost legată de această chestiune, relatează WSJ.

Membrii consiliului de administrație al Microsoft au lansat o investigație la finalul anului 2019 după ce o angajată a companiei a dezvăluit că a avut o relație sexuală cu Bill Gates care s-a derulat pe parcursul a mai mulți ani. Membrii consiliului au angajat o firmă de avocatură care să efectueze o anchetă. În 2020, Bill Gates a anunțat că a decis să renunțe la consiliul de administrație, spunând că se va concentra pe „priorități filantropice”.

Totul a început după ce femeia, inginer Microsoft, a afirmat într-o scrisoare că a avut o relație sexuală de mai mulți ani cu Bill Gates. Aceasta a solicitat schimbări la jobul de la Microsoft și, de asemenea, a cerut ca Melinda, soția lui Gates, să-i citească scrisoarea pentru a aflat despre aventură – deși nu este clar dacă s-a întâmplat asta. În timpul anchetei, unii membri ai consiliului au decis că nu este potrivit ca Gates să rămână director al companiei pe care a creat-o și condus-o timp de decenii.

„A fost o aventură terminată în urmă cu aproape 20 de ani pe cale amiabilă. Decizia sa de a pleca din consiliul de administrație nu are niciun fel de legătură cu această chestiune. El și-a exprimat interesul de a dedica mai mult timp pe filantropiei cu câțiva ani în urmă.”, a spus un purtător de cuvânt.

Bill Gates a abordat mai multe femei în biroul său în timp ce era căsătorit, dar nu avea comportament de prădător sexual

Dezvăluirea celor de la Wall Street Journal a apărut în aceeași zi în care The New York Times scrie că Gates ar fi încercat să aibă relații cu angajate se sex feminin de la Microsoft și de la Fundația Bill & Melinda Gates. Potrivit NYT, Gates și-ar fi ignorat soția în timpul ședințelor de la Microsoft. Bill Gates ar fi abordat mai multe angajate în biroul său cu mult timp după căsătoria cu Melinda, însă legăturile sale cu pedofilul Jeffrey Epstein ar fi determinat ruperea mariajului.

New York Times a detaliat două cazuri în care miliardarul ar fi invitat la o întâlnire două angajate ale Microsoft și ale Fundației Bill și Melinda Gates. Cele două incidente și altele mai recente au creat uneori un mediu inconfortabil la locul de muncă, viața personală a lui Gates devenind sursă de bârfă în rândul angajaților, au declarat ziarului șase foști și actuali angajați.

Într-un caz, în urma unei prezentări făcute de o angajată Microsoft în 2006, Gates, președinte al companiei pe atunci, i-a trimis femeii prin e-mail prin care o invita la cină, au declarat pentru NYT două persoane. „Dacă acest lucru te face să te simțiți inconfortabil, poți să te prefaci că nu s-a întâmplat nimic”, a scris Gates în e-mail către angajată. Femeia a ignorat invitația.

Câțiva ani mai târziu, o altă femeie, care a lucrat pentru fundația filantropică a lui Gates, a declarat pentru NYT că a invitat-o la masă în timpul unei călătorii de lucru la New York, spunându-i „Vreau să te văd. Vei lua cina cu mine?” Femeia și-a amintit că se simțea inconfortabil, dar a râs și nu i-a răspuns.

Unii dintre angajații care au vorbit cu NYT au spus că ei nu consideră comportamentul lui Bill Gates ca fiind cel al unui prădător sexual, pentru că nu a presat femeile s[ cedeze la avansurile sale. Nu este clar cât de mult știa Melinda despre comportamentul soțului ei la birou.

Însă ar fi fost nemulțumită în legătură cu modul în care Bill Gates a gestionat în 2019 o acuzație de hărțuire sexuală împotriva celui care i-a admnistrat averea foarte mulți ani – Michael Larson. Apoi, în 2019, au început relatările mediatice despre relația soțului ei cu Epstein care i-ar fi oferit lui Bill Gates ”sfaturi în căsnicie”. Bill şi Melinda French Gates s-au angajat să-şi continue împreună activitatea filantropică în cadrul fundaţiei lor, în ciuda divorțului anunțat după 27 de ani de căsătorie.

Sursa știre : observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here