Cine sunt cei 28 de medici care semneaza scrisoarea anti-guvern a Adinei Alberts. Unul dintre ei recomanda propolis pe paine pentru prevenirea COVID-19

0
249

Potrivit Ziare.com, Adina Alberts, medic estetician, s-a pozitionat transant contra masurilor restrictive impuse de autoritati in vederea prevenirii imbolnavirilor cu COVID-19. Recent a lansat o scrisoare deschisa, prin care a transmis ca „medicii romani nu mai tolereaza aberatiile Guvernului”. La final, a adaugat numele a alte 28 de cadre medicale, majoritatea medici dentisti, care s-ar fi alaturat initiativei ei.

Colegiul Medicilor s-a delimitat total de scrisoarea cu pricina, dar a si adaugat ca unul dintre medici nu stia de existenta documentului si ca nu a semnat o astfel de scrisoare.

Cine sunt medicii care ar fi semnat scrisoarea Adinei Alberts

Pe lista Adinei Alberts apar 29 de nume, cu tot cu al ei. Dintre acestea, 16 sunt dentist, doi sunt farmacisti, restul avand diferite specializari, cum ar fi neurochirurgi, pediatri, oftalmologi sau medici de familie. Unii dintre ei au o activitate constanta pe retelele de socializare si au distribuit si scris, de-a lungul pandemiei, diverse mesaje demne de teoriile conspiratiei.

Unii nu cred in pandemie, altii sunt contra vaccin, iar cativa promoveaza diverse leacuri pentru prevenirea bolii, cum ar fi tinctura de propolis pe paine si apa cu sare pe nas.

Damian Baciu, unul dintre medicii care apar pe lista, este medic primar pediatru, specialist in vaccinologie, in Brasov.

Acesta distribuie frecvent pe Facebook mesaje contradictorii, cum ar fi „in perioada februarie-decembrie 2020 toate decesele au fost declarate ca fiind provocate de COVID-19”, sustine ca Ivermectina, medicamentul controversat care nu este aprobat pentru tratarea COVID-19, ar trebui sa fie vandut la liber in farmacii, dar si ca vaccinurile contra virusului reprezinta „un experiment”.

insert 1

Camelia Smicala este medic specialist medicina de urgenta si locuieste in Finlanda. Aceasta incurajeaza protestele fata de restrictiile din Romania si a sustinut-o pe Flavia Grosan, medicul care a declarat ca isi trateaza pacientii bolnavi de COVID-19 dupa o schema proprie de tratament.

insert 8

insert 9

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here