CFR Cluj domină fotbalul românesc! Nu a mai cucerit nimeni cel puțin patru titluri consecutive de 23 de ani

0
149

CFR Cluj s-a impus cu 1-0 la Botoșani și a câștigat un nou titlu de campioană, al patrulea consecutiv și al șaptelea din istoria clubului.

Echipa din Gruia devine, astfel, cea mai bună din România ultimilor 23 de ani. Nimeni nu a mai reușit să câștige cel puțin patru titluri la rând, de la seria fantastică a Stelei din anii 1993-1998.

”Hegemonia” CFR-ului! Patru titluri la rând în Liga 1

”Militarii” au câștigat atunci șase titluri consecutiv, iar seria a fost întreruptă de Rapidul lui Mircea Lucescu, în 1999.

CFR Cluj a cucerit primul titlu din istoria clubului în sezonul 2007-2008, cu Ioan Andone antrenor, care a bifat eventul pe banca ardelenilor. Au urmat titlurile din 2010 și 2012, iar din 2017, de când Dan Petrescu a fost numit antrenorul echipei, CFR a dominat fotbalul românesc.

Trei titluri a câștigat CFR cu ”Bursucul” pe bancă, iar seria a fost continuată de Edi Iordănescu, cel care a preluat echipa în luna decembrie, și a reușit să câștige, pe lângă titlu, și Supercupa.

Valentin Costache: ”Nu vreau să mă opresc aici, am foame de trofee”

„Sper să o țin tot așa, nu vreau să mă opresc aici, am foame de trofee. Cât mai multe titluri vreau, nu să mă opresc. Au fost multe momente grele, lumea ne critica, ziceau că suntem bătrâni, că trebuie schimbare, dar mie nu mi s-a părut așa.

Eu văd în vestiar ce avem, ce puternici putem să fim. Au fost momente foarte grele și noi eram căzuți, dar a fost o resuscitare și asta e bine. Eu zic că și Edi Iordănescu e foarte fericit, a câștigat și două Supercupe cu noi, dar câștigarea campionatului e alt sentiment.

Sincer, când eram mic nici nu visam la 4 campionate și acum am emoții, nu știu ce să spun. Am vorbit cu Mister, o să facem programul împreună, o să jucăm serios, vrem să câștigăm și meciul cu FCSB”, a declarat aseară Valentin Costache.

Formația lui Edi Iordănescu a ajuns la 51 de puncte, cu șase peste FCSB, astfel că nu mai poate pierde campionatul, indiferent de rezultatele înregistrate de bucureșteni în ultimele două etape rămase.

Sursa știre : Digi Sport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here