Ce zici de asta? „Am purtat masca timp de 9 ore în continuu și tot nu cred că e dictatură medicală”!

1
189

„Aproape 9 ore de purtat masca încontinuu, nici de mâncat sau băut apă nu am apucat între cursuri, deci n-am avut de ce s-o dau jos.

Practic, am stat cu ea de dimineață, de când am intrat la metrou spre școală, apoi, la cele 8 ore de curs și seminar și până am ieșit din nou de la metrou acum, dat fiind că, la facultate, stațiile de metrou sunt în raza de 50 m de unitățile școlare, deci nu am putut-o da jos. Am mai și răgușit (deh, 8 ore de interacțiune cu anul I…), deci cu atât mai incomodă a fost.

Și tot nu cred în dictatura medicală și nici nu simt că mi-a pus cineva botniță. Pur și simplu, o fac, mai ales, din grijă pentru cei din jur. Eu nu sunt deloc stresat de acest virus, cei din jur, care mă cunosc, mă pot contrazice dacă nu spun adevărul, nu mi-e frică nici de suferință, nici de moarte, le iau cum vrea Dumnezeu, deci am făcut-o prea puțin pentru mine.

Este vorba despre respect pentru cei din jur. Cine caută explicații în teorii ale conspirației ar trebui să înțeleagă că-și caută scuze pentru disprețul și lipsa lui de compasiune față de cei din jur, și nimic altceva.

Virusul acesta este un test despre cine sunt egoiștii din jur. Despre cine, în scenariile de ficțiune din filmele apocaliptice, îi va da în cap celui de lângă el pentru o lingură de orez sau un colț de pătură. Este despre cei din jur pe care ne putem baza la nevoie în situații banale de viață sau în situații extreme. Este, mai mult decât realizăm, un test al umanității. O privire în oglindă și un gând simplu la limita până la care suntem dispuși să împingem sacrificiul personal pentru cei din jur ne pot spune tuturor cât de oameni suntem, de fapt.”

Aproape 9 ore de purtat masca încontinuu, nici de mâncat sau băut apă nu am apucat între cursuri, deci n-am avut de ce…

Publicată de Bogdan Oprea pe Luni, 12 octombrie 2020

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here