Ce făcea bărbatul ”prins” de USR cu procese verbale în sectorul 1. Explicațiile PSD

0
179

Dan Tudorache, primarul sectorului 1 și candidatul PSD pentru un nou mandat, a anunțat marți dimineață că a solicitat renumărarea voturilor din acest sector, după acuzațiile de fraudă. La rândul său, Clotilde Armand a anunțat că va solicita Parchetului General să preia ancheta, după ce polițiștii au deschis un dosar penal in rem.

Reprezentanții candidatului PSD la Primăria Sectorului 1, Dan Tudorache, au făcut precizări, marți, pe tema scandalului apărut în urma acuzațiilor de fraudă lansate de USR Plus.

Astfel, avocatul Mihai Drăgan a susținut că incidentele reclamate la poliție de către reprezentanții USR Plus nu demonstrează că s-ar fi comis vreo infracțiune în procesul de votare.

În schimb, acesta afirmă că bărbatul care a fost reclamat la poliție de USR că transportă ilegal procese verbale ”originale, ștampilate și semnate” ar fi fost, de fapt, agresat de simpatizanții USR Plus

”În legătură cu incidentul de ieri. Legea stabilește următorul lucru, ca să fiu foarte clar. La fiecare secție de votare se întocmește un proces verbal care stabilește ce s-a numărat. Acel proces verbal se întocmește într-un exemplar, toate exemplarele sunt originale, se întocmește într-un exemplar care se transmite la Biroul Electoral Central și în câte un exemplar pentru fiecare reprezentant al partidelor politice prezenți în secție.

Regula este ca fiecare reprezentant din secție al partidului respectiv, după ce a terminat cu Biroul Electoral Central sau cu biroul electoral de circumscripție să se ducă la partid și să predea acel exemplar. Pentru eficiență am preferat, ca un .. mă rog, doi reprezentanți ai noștri, să strângă aceste procese verbale chiar la biroul electoral al sectorului 1 și să le transporte la sediul partidului pentru a face numărătoarea paralelă, încă o numărătoare paralelă, și nu în ultimul rând pentru a formula eventualele contestații.” – a spus avocatul partidului, Mihai Drăgan.

Sursa știre : Digi24.ro, Stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here