Baronii au motive să tremure, începând de astăzi! Birchall, reacție după votul istoric din Parlament: „Atenție, domnilor pungași! Averile obținute ilicit sunt în mare pericol de confiscare!”

0
191

Baronii precum pesedistul Marian Oprișan, zis și „Portofel”, împreună cu mămicile lor, tremură începând de astăzi! 

Potrivit Podul.ro, Proiectul de lege al deputatei independente Ana Birchall privind confiscarea extinsă a averilor ilicite a fost adoptat în unanimitate în Camera Deputaților, cameră cu rol de for decizional.

„Tocmai s-a votat proiectul de lege privind confiscarea averilor ilicite! Unanimitate de voturi! Ziua de astazi, o zi de 13, s-a dovedit a fi o zi nefasta pentru cei certati cu legea! E de fapt martea alba!

ATENȚIE DOMNILOR PUNGAȘI: AVERILE OBȚINUTE ILICIT SUNT ÎN MARE PERICOL DE CONFISCARE! De data asta, chiar așa a fost: n-au putut ei fura, cât am putut noi vota! După o luptă de aproape 3 ani, în care mi-am atras atâtea „simpatii” din partea multor „oameni de bine” – de fapt, exponenți ai corupției și ai hoției din această țară – iată că a venit în sfârșit momentul ca oamenii cinstiți și de bună-credință care m-au susținut și au susținut inițiativa aceasta să obțină puțină satisfacție. Satisfacția de a vedea că hoții, corupții și cei certați cu legea nu mai defilează cu impunitate și nu mai pot scăpa atât de ușor de șfichiul ager al legii.

Mulțumesc colegelor și colegilor care au votat astfel încât acest proiect de lege să devina realitate! Multumesc colegilor și colegelor din Ministerul Justitiei și Ministerul Afacerilor Externe alaturi de care am dus aceasta bătălie inca din ianuarie 2017. Multumesc reprezentanților mass media care au susținut și au luptat pentru ca sa ajungem astăzi aici. Nu in ultimul rand vă mulțumesc tuturor, românilor cinstiți din țară și de peste hotare, pentru că în toată această perioadă ați luptat pentru ca acest proiect de lege să devină realitate, iar fiecare leu furat statului român și pitit inclusiv către terțe persoane să fie recuperat.

Iar domnilor și doamnelor care își făceau speranțe că România va rămâne o țară profund coruptă și că își vor putea continua hoțiile și mișmașurile din care, după procese interminabile, să rămână cu banii intacți, le transmit doar un singur lucru: DESCHIDEȚI OCHII ȘI PUNGILE! Statul român își apără cetățenii, iar averile voastre obținute ilegal nu mai sunt deloc în siguranță…”, a scris Ana Birchall pe Facebook în urma votului din Camera Deputaților.

Amintim că baronul PSD Marian Oprișan, proaspăt pierzător al cursei pentru șefia Consiliului Județean Vrancea, și-a mutat o parte din avere pe numele mamei sale. Presa semnala anul trecut că mama lui Oprișan, Lucia Gherarde, a cumpărat o mașină de lux în valoare de 118.000 de euro dintr-o pensie primită în urma muncii de o viață la Fabrica de Confecții din Focșani, ca paznic, situație care a stârnit consternare din partea opiniei publice.

În acest context, jurnalista Ramona Ursu a numit-o pe mama lui Marian Oprișan „fabrică de bani” și a amintit despre achizițiile făcute de pensionară: o donație către fiul său în 2013 de 44.900 de lei, apartament de lux în Băneasa, terenuri în zone foarte bine cotate în Vrancea, cât și o casă imensă în care stă și fiul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here