14 protestatari implicaţi în violenţele din Capitală, arestaţi preventiv

0
170

14 dintre cei 18 protestatari reţinuţi sâmbătă au fost arestaţi preventiv duminică dimineaţă, pentru 30 de zile, relatează Digi24.ro.

Este vorba despre manifestanţi care în noaptea de luni spre marţi au fost la protestele violente din Piaţa Unirii, din Bucureşti. Violenţele s-au soldat cu rănirea a 12 jandarmi.

Potrivit sursei citate, protestatarii au fost ridicaţi de acasă în zorii zilei de sâmbătă, după ce au fost percheziţionaţi de procurori şi poliţişti. Forţele de ordine au găsit la aceştia mai multe probe, inclusiv materiale pirotehnice.

Reamintim că 12 jandarmi au fost răniţi luni noaptea iar mai multe bănci şi trei staţii de autobuz în valoare de 32.000 de euro au fost distruse de indivizi turbulenţi.

După incidente, au fost date 650 de amenzi în valoare de peste 400.000 de lei şi au fost deschise opt dosare penale pentru distrugere.

„Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului, a pus în aplicare 24 de mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti, Ilfov, Giurgiu şi Prahova şi a pus în aplicare şi mai multe mandate de aducere într-o cauză privind infracţiunile din noaptea de 29 spre 30 din zona Piaţa Unirii”, a declarat Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here