Italienii au ieșit în stradă! Proteste la Roma, din cauza restricțiilor anti-COVID impuse de autorități

0
203

Cel puţin un poliţist a fost rănit şi câţiva manifestanţi au fost arestaţi în urma ciocnirilor care au avut loc marţi la protestele contra restricţiilor antiepidemice în apropierea clădirii parlamentului din capitala Italiei, Roma.

Demonstranţii, printre care s-au aflat proprietari şi angajaţi ai unor restaurante, magazine şi săli de sport, au protestat faţă de restricţiile impuse activităţilor lor din cauza epidemiei, relatează Agerpres.

Câteva zeci de persoane au încercat să spargă barajele în piaţa din faţa sediului Camerei Deputaţilor. Au fost aruncate petarde.

Un bărbat purta o căciulă de blană cu coarne, amintind de unul dintre atacatorii care au luat cu asalt clădirea Capitoliului de la Washington în ianuarie. Conform ANSA, asociaţii din câteva oraşe italiene au organizat proteste împotriva închiderii de activităţi din cauza epidemiei.

Guvernul a declarat pe perioada Paştelui întreaga ţară ‘zonă roşie’, măsură care a expirat luni.

Cu toate acestea, multe interdicţii rămân în vigoare până la sfârşitul lunii aprilie. De exemplu, restaurantele nu sunt autorizate să funcţioneze la interior, iar sălile de fitness sunt în continuare închise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here