Între timp, în America: Derek Chauvin, poliţistul acuzat de uciderea lui George Floyd, găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare

0
184

Poliţistul alb Derek Chauvin a fost declarat marţi vinovat de asasinarea afro-americanului George Floyd, la finalul unui răsunător proces care a marcat profund America ilustrând diviziunile rasiale din ţară, scrie AFP.

Juriul a ajuns la o decizie, după trei săptămâni de audieri şi după mai puţin de o zi de deliberări.

Cei 12 juraţi l-au găsit vinovat de crimă de gradul doi, crimă de gradul trei şi omor prin imprudenţă în legătură cu moartea lui George Floyd, în luna mai a anului 2020, potrivit CNN.

Pedeapsa maximă pentru crimă de gradul doi prin imprudenţă este închisoare de cel mult 40 de ani. Pedeapsa maximă pentur crimă de gradul trei este închisoare pentru cel mult 25 de ani.

45 de mărturii în proces, 3 săptămâni de audieri și peste 4 ore de pledoarii finale. Așa a arătat pe scurt procesul polițistului Derek Chauvin, suspectat că l-a ucis George Floyd în mai 2020.

Timp de nouă minute, Chauvin şi-a ţinut genunchiul pe gâtul bărbatului afro-american, care era întins pe burtă şi cu mâinile încătuşate la spate.

Agonia sa, filmată în direct de trecători, a şocat lumea şi a provocat manifestaţii de o amploare istorică împotriva rasismului şi a violenţelor poliţieneşti.

Procesul s-a derulat într-un climat de tensiuni şi de manifestaţii cotidiene după moartea recentă a unui tânăr de culoare la periferia Minneapolis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here