VIDEO. Un polițist a primit un cap în față și s-a ales cu nasul spart, la reținerea unui șofer băut, în Craiova

0
109

Au fost scene de haos în cartierul Popoveni din Craiova, la reținerea unui bărbat prins băut în trafic. Individul și-a strigat apropiații iar în scurt timp zeci de persoane i-au încojurat pe agenți.

Unul dintre polițiști a fost lovit cu capul în față în timpul altercației și s-a ales cu fractură de piramidă nazală, susține Sindicatul Europol, într-o postare pe Facebook, citată de Observatornews.ro. 

Sindicaliștii spun că procurorul a refuzat să-l rețină pe bărbat pentru conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și ultraj, motivându-și decizia prin faptul că “agresorul nu prezintă pericol social”

“Luni noaptea, în Craiova, un nenorocit l-a lovit cu capul în față pe un polițist pentru a scăpa din custodia agenților care l-au imobilizat pentru faptul că a condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La fața locului au ajuns toate echipajele disponibile din zonă deoarece, cunoscuții autorului, au încercat să creeze o busculadă pentru a-l scăpa din mâinile polițiștilor.

Veți auzi pe fundal comentariile oamenilor, care mai de care, și tentativele acestora de a-l elibera pe bărbat. Unul dintre ei chiar strigă nervos, în timp ce trăgea de polițiști, că el vrea să intre în curte și nu poate de mașina poliției.

Este dovada vie a degradării societății în care trăim și a unor comunități unde legea este pentru fraieri iar când un membru de-al lor este în pericol, sunt dispuși să recurgă la violențe pentru a-l scăpa”, se arată în postarea Sindicatului Europol.

Incidentul a avut loc în cartierul Popoveni din Craiova

“Evenimentul a avut loc în cartierul Popoveni din Craiova, unde polițiștii Secției 2 Poliție au urmărit un șofer care a refuzat să oprească la semnalele acustice și luminoase. Când a ajuns în dreptul unui imobil, bărbatul urmărit a ieșit din autoturism și a încercat să sară gardul unei case.

Colegii noștri au reușit să îl prindă și să-l imobilizeze. Problemele au apărut în momentul în care bărbatul și-a strigat cunoscuții iar în scurt timp, cei doi polițiști au fost înconjurați de zeci de persoane”, susțin reprezentanții sindicatului.

Unul dintre polițiști a fost lovit în față de către un agresor, fiind necesare 16 zile de îngrijiri medicale.

“Intervenția promptă a celorlalte echipaje a făcut ca în acest moment să nu vorbim despre o tragedie, dar cu toate acestea unul dintre polițiști a fost lovit cu capul în față de către agresor suferind o fractură de piramidă nazală pentru care s-au stabilit preliminar 16 zile de îngrijiri medicale, atestate de certificatul medico-legal.

După reținerea autorului și conducerea la sediul poliției pentru întocmirea actelor premergătoare de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și ultraj, „surpriza” a venit din partea procurorului, care a refuzat să îl rețină pronunțându-se cu replica bine cunoscută: „agresorul nu prezintă pericol social”.

Iar în antiteză, vă reamintim că un bărbat din Sighetul Marmației a fost arestat 30 de zile pentru că a trimis un fax în care aducea injurii și amenințări unui judecător”, se mai arată în postare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here