Replica unui poliţist de la 112 pentru un bărbat din Teleorman: „Băi, Lache!“

0
53

Bărbatul susţine că a sesizat în scris Inspectoratului de Poliţie modul în care poliţistul a răspuns la apelul de urgenţă. Incidentul s-ar fi petrecut miercuri, 22 ianuarie, când un bărbat a apelat serviciul de urgenţă la numărul 112 pentru a anunţa că pe o stradă din municipiul Alexandria este o femeie care se aruncă în faţa maşinilor.

„Am sunat la 112 să le spun că pe strada Cuza Vodă din Alexandria e o femeie care se aruncă în faţa maşinilor. Am fost transferat către un domn poliţist care m-a întrebat de ce nu am oprit maşina, să o conving eu pe doamna aceea cu probleme să părăsească carosabilul. I-am spus că nu e asta treaba mea, ci a Poliţiei. Apoi a ridicat tonul, mi-a spus că nu e treaba dansului să consilieze persoane cu probleme psihice. M-am enervat şi l-am întrebat cum se numeşte. A refuzat să răspundă, apoi mi-a spus Băi, Lache!. Da. Poliţistul de la 112 mi-a spus Băi, Lache! şi a închis”, spune apelantul, citat de publicaţia Liber în Teleorman.

Loading...

Bărbatul a sesizat comportamentul neadecvat al poliţistului, cerând IPJ Teleorman să-ipună la dispoziţie convorbirea telefonică.

De cealaltă parte, reprezentanţii Poliţiei Teleorman spun că au ascultat înregistrarea şi ceea ce susţine apelantul nu se confirmă. Poliţiştul nu i-ar fi spus „Băi, Lache” ci „OK”.

„Apelul a fost direcţionat către poliţia Alexandria, iar conducerea a ascultat convorbirea, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public, si spune că apelativul nu a fost folosit. De fapt, poliţistul i-a spus cetăţeanului “OK”. În acest moment, se verifică situaţia apărută în spaţiul public şi nu ştim ca cetăţeanul să fi făcut plângere, dar pe înregistrare nu apare apelativul în cauză.”, au declarat reprezentanţii IPJ pentru Ziarul Liber în Teleorman.

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here