Mircea Beuran a fost reţinut de DNA. Medicul ar fi primit o mită de 10.000 de euro

0
42

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a medicului Mircea Beuran, după ce, încă de dimineaţă, procurorii au făcut percheziţii la Spitalul Floreasca şi mai apoi la domiciliul medicului, potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro.

Medicul Mircea Beuran a fost reţinut, joi seara, de procurorii anticorupţie, pentru că ar fi primit mită 10.000 euro, pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti scoaterea la concurs a unui post de asistent univers.

Loading...

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat la Realitatea PLUS că a fost contactat de o persoană care i-ar fi dat mită lui Mircea Beuran: „O persoană care i-ar fi dat mită lui Beuran m-a contactat. (…) Este vorba despre 10.000 de euro. Informaţiile pe care le deţineam acum câteva luni cu privire la posibile fapte de corupţie cu privire la Beuran ar putea fi confirmate în aceste zile. Sunt implicate şi alte persoane din sistemul medical, nu numai el”, a declarat Emanuel Ungureanu, într-o intervenţie telefonică.

Medicul Mircea Beuran s-a aflat astăzi la sediul DNA, unde a fost dus după terminarea percheziţiilor care au avut loc mai întâi la spitalul Floreasca, şi mai apoi la domiciliul medicului.

Întrebat de jurnalişti dacă a luat mită, Beuran a negat categoric.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, săvârşite pe parcursul anului 2018. În cursul zilei de 13 februarie 2020, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare la două adrese situate în municipiul Bucureşti, dintre care una la sediul unei instituţii publice”, arată un comunicat emis de DNA.

PACIENTĂ INCENDIATĂ PE MASA DE OPERAŢII
La începutul lunii ianuarie în presă au apărut mai multe fotografii din sala de operaţie de la Spitalul Floreasca unde o pacientă a ars în timpul unei intervenţiii. Fotografiile îl surprind pe medicul Mircea Beuran, cu ceasul pe mână, în echipamentul de pe secţie.

„Somitatea Beuran intră în sală ca un nesimţit, fără să se dezinfecteze, cu ceasul pe mână, după ce pacienta a fost arsă de rezidentul lui nesupravegheat”, susţinea deputatul Emanuel Ungureanu.

O femeie de 66 ani, cu diagnostic de cancer pancreatic, a fost operată în 22 decembrie la Spitalul Floreasca, din cauza unei hemoragii. Ea a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, primele informaţii indicând că focul a fost provocat de folosirea unui bisturiu electric, în condiţiile în care pentru dezinfectarea tegumentelor fusese folosit un biocid pe bază de alcool. În 29 decembrie, femeia a decedat. Femeia era pacienta medicului Mircea Beuran.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here