Ministrul Muncii a trimis ITM peste brutăria din Ditrău. Alexandru: Orice om care vrea să muncească în România trebuie respectat

0
213

Ministrul Muncii Violeta Alexandru anunţă că a trimis un control ITM la brutăria din Ditrău, pentru a verifica legalitatea contractelor celor doi brutari din Sri Lanka, precizând însă că ei au venit să câştige o pâine şi orice om care vrea să muncească în România trebuie respectat.

„2 oameni (din Sri Lanka) au venit să muncească în România. Să muncească! Să facă pâine. La cererea unui patron care, pentru a îşi menţine afacerea, a apelat la această soluţie.

Loading...

Localnicii i-au primit cu un val de respingere care intră în competenţa CNCD. Am discutat de zilele trecute cu Preşedintele Asztalos şi ştiu că s-a autosesizat. Se vor ocupa pentru că CNCD are această competenţă”, a scris Violeta Alexandru, duminică, pe Facebook.

Ea criticat reacţiile românilor, comparând situaţia cu cea a românilor care pleacă în străinătate să lucreze. „Imaginaţi-vă că, mergând să muncească într-o brutărie din Spania, Italia sau Germania românilor care lucrează acolo localnicii le spun: refuzăm să mâncăm pâine făcută de români. Cum ne-am fi simţit?”, a spus ministrul.

Violeta Alexandru a menţionat că urmează să primească informaţii ca urmare a colaborării cu CNCD, dar şi în urma controlului pe care l-a solicitat ITM.

„ITM-ul va verifica legalitatea contractelor, respectarea procedurilor. Am auzit că au fost invocate şi o serie de aspecte privind condiţiile de muncă ale angajaţilor. Dacă sunt abateri angajaţii, în primul rând, trebuie să le reclame şi ITM să le investigheze”, a mai spus Alexandru.

Ministrul le-a cerut totodată scuze celor doi angajaţi din Sri Lanka şi a precizat că intervenţia autorităţilor este soluţia pentru această situaţie.

„O singură «scânteie» şi lucrurile pot degenera în localitatea Ditrău din Jud. Harghita. Dialogul şi intervenţia fermă a autorităţilor cu atribuţii de verificare reprezintă soluţia în acest moment. Orice om care vrea să muncească în România trebuie respectat! Le cer eu scuze acestor 2 oameni care au ajuns să fie ţinta unei asemenea uri. Oameni buni, 2 oameni au venit în România … să câştige o pâine, cum se spune!”, a conchis Violeta Alexandru, citată de Adevărul.ro.

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here