Fostul episcop de Husi – arestat pentru viol, dar pictat printre sfinti

0
251

„Corneliu Onilă a fost arestat preventiv pentru viol în formă continuată după ce ar fi abuzat sexual elevi ai Seminarului Teologic.

Cu toate acestea, în zeci de biserici din județul Vaslui, continuă să existe picturi impunătoare cu chipul acestuia, printre sfinți.

Acesta a fost cel care a cerut să îi fie pictată fața pe pereții bisericilor, iar în unele locuri, unde lui Corneliu nu i-a plăcut lucrarea finala, preoții au fost puși să o refacă, pe banii enoriașilor. Așa se face că oamenii nici nu vor sa mai intre in respectivele biserici. Un astfel de exemplu este cel de la Albești, comuna natala a fostului episcop, cel acuzat că ar fi abuzat sexual elevi de seminar.

Biserica din sat, recent construita cu sprijinul lui Corneliu, are pe unul din pereti, pictat chipul lui Barladeanu. Biserica din curtea Spitalului de Urgenta Vaslui este un alt lacas de cult care are pictat pe unul din pereti, chiar la intrare, chipul fostului Preasfintit.” (stiriest)

Enoriasii le cer preotilor sa ii acopera pictura sau sa o curete de pe pereti, dar pana acum biserica n-are nicio pozitie si nu a luat nicio masura. Intre timp…

In mantie rosie, cu toiag intr-o mana si crucea la piept, iti rade dintr-o pictura inalta de cativa metri, azi, in bisericile din Vaslui, un om cercetat penal pentru ca a abuzat elevi seninaristi. Halal!

In zeci de biserici din judetul Vaslui exista picturi uriase cu nenea asta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here