După sezonul nunților a venit sezonul carantinei. Cele șapte localități cu rata de peste 6 la mie au intrat în izolare

0
204

Șapte localități din județul Satu Mare au intrat de la miezul nopții în carantină pentru 14 zile. Rata de incidență a depășit acolo, deja, 6 cazuri la mia de locuitori.

Carantina presupune noi restricții, inclusiv școală online pentru mii de elevi. Nunțile cu peste 1000 de invitați au fost cauza principală a răspândirii virusului.

Călinești-Oaș este una dintre cele șapte localități care vor fi sub restricții dure timp de 14 zile.

„A fost multă lume venită, acum, acasă. Au fost foarte multe evenimente și cred că și asta, că s-a săturat lumea și de restricții, cred că ăsta e motivul”, spune o localnică.

„Incidența este, din păcate într-o continuă creștere. Aceste comune sunt grupate unele lângă altele, se va puta asigura intrarea și ieșirea. Patrulele de poliție, jandarmerie și poliție de frontieră vor fi prezente în zonă”, spune prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas.

În Călinești-Oaș și în cele șase comune din apropiere nimeni nu va mai putea ieși din casă fără declarație pe propria răspundere. Pe ulițele comunei, câțiva oameni au ieșit să-și facă ultimele cumpărături.

În unele dintre cele șapte localități, rata de incidență a depășit deja 10 cazuri la mie. Peste 50.000 de localnici care muncesc în străinătate au revenit în Țara Oașului în August, spun autoritățile. Județul Satu Mare înregistrează cea mai mare rată de incidență din toată țara, peste 2 la mie.

Sursa știre : Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here