7 pacienți decedați, după un incendiu violent la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Erau bolnavi de COVID intubați

2
240

Șapte pacienți au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț, a declarat la Digi24 purtătoarea de cuvânt a instituției medicale.

Cei decedați erau bolnavi de coronavirus și erau intubați la terapie intensivă. În secție se aflau în total 16 pacienți.

Incendiul a fost cu flacără deschisă și degajare mare de fum. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție. O celulă de criză a fost constituită la nivelul Ministerului de Interne.

Inițial, au intervenit cadrele medicale, care au încercat să stingă incendiul și să acorde ajutor pacienților. Unul dintre medici ar fi suferit arsuri, potrivit unor surse.

Pompierii au acționat cu 5 autospeciale de stingere și o autoscară.

Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare.

Vezi imagini aici 

Incendiul a fost localizat și a afectat etajul al doilea al clădirii. În acest moment, nu mai sunt persoane în pericol, ele fiind evacuate.

Vezi imagini aici 

ACTUALIZARE 20:40 ISU confirmă bilanțul de 10 morți și 7 răniți grav.

Ministrul sănătății a precizat că opt dintre victimele decedate sunt din salonul unde a izbucnit incendiul, iar două din  salonul alăturat.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here