Se întâmplă în România: traficanții de copii cer daună morală Statului, din cauza Justiției care e plină de incompetenți și complici!

0
45

Despre traficanții de copii de romi din Țăndărei a curs multă cerneală din partea multor ziariști. Au venit până și din Anglia să ancheteze, deoarece nu înțelegeau englezii cum putem avea așa o Justiție oarbă. Au venit, au văzut, au scris. Dar nu înainte de a-și face cruce până și cu picioarele!

Recent, Vlad Alexandrescu a adus din nou acest subiect în atenția publicului. Iată ce scrie acesta, pe pagina de Facebook:

Loading...

Am scris în data de 22 ianuarie 2020 despre cazul Țăndărei, am scris despre cei 25 de inculpați achitați de judecători, inculpați care au traficat aprox. 200 de copii pentru cerșit în toate țările Uniunii Europene, majoritatea în Marea Britanie.

Acuma aflăm că traficanții de copii nu doar că au fost achitați, dar cer statului român daune morale de 1 milion de euro, motivând că arestarea lor preventivă din anul 2010 a fost ilegală. Traficanții de copii cu averi colosale, nejustificate, cer daune morale!

Acțiune surprinzătoare!

Procesul deschis de cei doi foști inculpați ai «Dosarului Țăndărei» își are temeiul în baza art. 539 din Codul de Procedură Penală, care vizează «dreptul la repararea pagubei în cazul privării nelegale de libertate». Potrivit textului de lege, «are dreptul la repararea pagubei și persoana care, în cursul procesului penal, a fost privată nelegal de libertate».

În anul 2010, timp de aproximativ 9 luni, toți cei 25 de inculpați ai cauzei au fost arestați preventiv de Tribunalul Harghita, în baza solicitărilor făcute de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT). După această perioadă, aceștia au fost lăsați în libertate sub suprave­gherea organelor judiciare locale. Achitarea definitivă în «Dosarul Țăndărei» i-a determinat pe foștii inculpați să acuze organele judiciare ale statului român de practici ilegale în ceea ce privește măsurile preventive impuse pe numele lor, în urmă cu 10 ani.

Motivând faptul că măsura arestării preventive impusă pe numele lor a fost ilegală, doi dintre foștii inculpați ai anchetei pe care DIICOT a pierdut-o în instanță cer acum daune morale statului român, invocând textul de lege enunțat în rândurile de mai sus. Noul proces a fost deschis pe rolul Secției Civile a Tribunalului Ialomița și reprezintă un caz unic la nivelul instanțelor din județul Ialomița. Surse judiciare au precizat în exclusivitate pentru ziarul nostru faptul că valoarea daunelor solicitate de către cei doi reclamanți se ridică la 1 milion de euro! De asemenea, se pare că acesta nu va fi singurul proces pe care foștii inculpați ai «Dosarului Țăndărei» îl vor deschide invocând faptul că au fost reținuți ilegal. În perioada următoare, alte acțiuni similare ar urma să fie înregistrate pe rolul Tribunalului Ialomița.

Reiau iar aici declarația lui Barnie Garett, inspectorul șef de poliție care a instrumentat cazul în Marea Britanie:

“La auzul acestei vești triste, mă tem pentru poporul român. Sistemul de justiție penală din România a dat greș atât față de copiii care au fost tratați și exploatați, cât și față de viitoarele victime. Gruparea din Țăndărei devine și mai puternică cu această decizie atroce a Curții. Este o zi tristă pentru justiția din România”.

Există o vorbă în Drept: “Justiția e oarbă”. Nu, în România e doar proastă. 🙁

Am scris în data de 22 ianuarie 2020 despre cazul Țăndărei, am scris despre cei 25 de inculpați achitați de judecători,…

Publicată de Vlad Alexandrescu pe Miercuri, 19 august 2020

Reamintim că ancheta în celebrul caz Țăndărei a fost deschisă după ce 160 de copii romi au fost găsiţi la cerşit în Anglia, iar datele arătau că cei mici au fost traficaţi. Cazul a făcut vâlvă în 2010, când peste 160 de copii de etnie romă duşi la cerşit în Marea Britanie au fost identificaţi de autorităţile române şi britanice, care au semnat la acel moment un acord pentru constituirea unei echipe comune de investigaţii pentru capturarea traficanţilor, acţiunea derulându-se la Ţăndărei, în Ialomiţa.

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here