Îngropat ca un câine! De la spital, direct în groapă, fără ca familia să-l poată vedea (FOTO)

0
170

În orașul Dărmănești din județul Bacău, o familie și așa greu încercată, cu un copil cu o boală incurabilă, trăiește o adevărată tragedie, potrivit Informațiilor furnizate de Mesajul.ro.

Tatăl a fost răpus de Covid și apoi îngropat fără ca soția sau copiii să-i poată fi alături. Mulți spun că cei infectați cu noul coronavirus ajung să fie îngropați ca niște câini. Cam așa este.

De la spital, a fost pus în sicriul sigilat, apoi adus direct în curtea bisericii și îngropat. Nici măcar nu i s-a permis intrarea în biserică sau în capelă.

Scurta slujbă a fost făcută în curtea bisericii, apoi pus în groapă, fără ca familia să-l poată duce la mormânt.

Soția și copiii au fost obligați să rămână în casă. Din ziua în care soțul a fost confirmat cu Covid, familiei i s-a pus în vedere să rămână acasă. Nici măcar nu au fost testați. Doar izolați în propria locuință și atât.

Ciudat este că bărbatul a mers pe picioarele lui la Spitalul din Comănești, trimis de la locul de muncă să se testeze pentru că tușea.

A fost confirmat cu Coronavirus, iar la două zile mai încolo a fost găsit decedat în camera de spital, unde, spun anumite surse, ar fi fost încuiat.

La 24 de ore de la deces, a fost pus pe mașină și dus direct la groapă.

Familia este disperată! Vlăduț, copilul cu o boală incurabilă nu știe nici acum că tatăl lui l-a părăsit. Îl tot așteaptă să ajungă acasă, să-și bea cafeaua lângă el, așa cum făcea de obicei.

Viata sotilor Ursache a fost una amară. Din păcate, de acum va fi și mai grea. Familia este disperată, abia reușește să facă rost de bani pentru tratamentul lui Vlăduț.

Pentru mama rămasă singură și pentru frații lui Vladut nu e zi sa nu verse măcar o lacrimă. Știu cu toții ca bine nu-l vor putea face niciodată. Din cauza bolii de care suferă, circumferința craniană a lui Vlăduț măsoară 1.13 metri.

Tocmai de aceea mama nu îl poate ridica singura – are nevoie de ajutor. Doar capul îi cântărește 19 kilograme. Toți banii pe care i-au strâns i-au cheltuit prin spitale. Acum au ajuns la capătul sacului și sunt nevoiți să se descurce cu 570 de lei pe lună.

Acum, mai mult decât oricând, această familie are nevoie de ajutorul nostru. Oricât, orice sumă, este binevenită. Cine dorește să îi ajute cu bani, pot face donații in următoarele conturi bancare, iar cine are posibilitatea sa le duca alimente îi găsesc pe strada Triajului din comuna Dărmanești, județul Bacău.

Ursache Mihaela – BCR Darmanesti, Bacau

RO77RNCB0535113339580001 – cont in lei
RO50RNCB0535113339580002 – cont in euro

Adresa: strada Triajului, nr. 7, comuna Darmanesti, judetul Bacau.

Mai jos, puteți citi povestea tristă a lui Vlăduț:

Nimeni nu i-a dat nicio șansă după ce i-a fost pus diagnosticul, dar uite că au trecut 16 ani de atunci și el continuă să lupte. Boala este crâncenă iar familia este sfășiată de durerea pe care Vlăduț o are din pricina crizelor.

Cel mai bine a descris povestea și lupta lui Vlăduț pentru a trăi, Violeta Gorea, o prietenă a familiei care este mereu alături de ei:

Vlăduț, prietenul meu frumos.

Ne cunoaștem de 8 ani și de atunci ne vedem destul de des, aproape am devenit o familie. Mă uimește cum reușește să lupte cu boala, cu crize, cu spasme, cu dureri incredibil de mari, cu lacrimile mamei căzându-i zilnic pe față și cu toate astea îmi zâmbește și mă prinde de mână de fiecare dată când ne vedem.

Hidrocefalie congenitală gigant. Ce boală oribilă, nemiloasă!!! Și nu pentru că așa l-a lăsat Dumnezeu, ci pentru că un cretin care se credea doctor, nu și-a dus treaba până la capăt.

Vlăduț s-a născut cu o pungă de lichid la cap, iar doctorul care l-a operat trebuia să-i monteze un sistem de drenare a lichidului, însa probabil cafeaua nu mai putea să aștepte, sau poate croitoreasa îi cosese buzunarul de la halat prea mic și s-a grăbit să îi decidă viața, soarta acestui copil și a întregii familii, pe motiv că nu ar avea șanse de supraviețuire.

Iată că au trecut 16 ani de atunci, (pe13 iunie este ziua lui) și el „se încăpățânează” să trăiască. Capul lui cântărește în jur de 20 kg, iar corpul lui este aproape inert. A avut totuși șansa să se nască într-o familie în care, iubirea, credința, curățenia trupească și sufletească sunt la ele acasă.

Grija și iubirea, dragostea, dăruirea cu care este îngrijit, l-au ținut în viață. Dar, ca și cum nu ar fi de-ajuns, apar deseori problemele legate de lipsuri, de nevoi, din păcate. Medicamente împotriva bolii, împotriva durerii, împotriva crizelor, creme antiinflamatoare, pampers, detergenți… și multe altele sunt necesarul zilnic pe care părinții nu și le mai permit și pentru care apelează la ajutorul nostru.

Haideți vă rog să îi prelungim viața lui Vlăduț și să aducem un pic de bucurie în familia lui, pentru a nu lăsa deznădejdea să pună stăpânire pe această familie atât de greu încercată.

Orice ajutor poate aduce zile în plus pentru prietenul meu frumos!!!

Vă mulțumesc oameni buni, oameni frumoși!!!! Mulțumesc celor care nu ați rămas indiferenți la necazul acestor oameni și anticipat vă mulțumesc celor care vă veți arăta generozitatea, bucuria de a ajuta și de-acum înainte, atâta vreme cât Vlăduț va binevoi să rămână printre noi.
Doamne-ajută!!!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here