În România ar fi considerați ca fiind nebuni, așa-i? Un sat izolat din Italia are doar doi locuitori, dar aceştia insistă să poarte mască

0
211

Giovanni Carilli şi Giampiero Nobili sunt singurii locuitori din Nortosce, un sat izolat din centrul Italiei, însă ei insistă să poarte măşti în aer liber din respect reciproc, relatează CNN.

În România, cu siguranță multă lume i-ar fi clasificat ca fiind nebuni, având în vedere „avalanșa” de români care cred că masca nu trebuie purtată. Zilele trecute, la zilele Iașului, am asistat la un astfel de protest la care au participat zeci de români care protestau anti-măsuri de protecție în contextul pandemiei, unii venind de la București special în acest scop.

În Italia, măştile sunt obligatorii în spaţii publice închise şi deschise, iar această regulă este respectată şi în Nortosce, deşi cei doi vecini sunt singurii locuitori din zonă.

„Sunt mort de frică din cauza virusului”, a povestit Carilli (82 de ani) pentru CNN Travel. „Dacă mă îmbolnăvesc, sunt pe cont propriu, cine să aibă grijă de mine? Sunt bătrân, dar vreau să trăiesc în continuare pentru a avea grijă de oi, de viţa de vie, de stupid şi de livadă. Să caut trufe şi ciuperci. Îmi place viaţa mea”, a spus el.

Poliţia din Italia îi amendează pe cei care nu respectă regulile cu amenzi care pot ajunge şi la 1000 de euro. Pentru cei doi vecini, însă, purtarea măştii este o regulă sfântă.

Nobili (74 de ani) consideră o lipsă de respectă faţă de vecinul său ignorarea regulilor, în ciuda situaţiei lor ieşită din comun.

„Purtarea mpştii şi respectarea distanţării sociale nu ţine doar de raţiuni de sănătate. Nu e ceva bun sau rău. Dacă există reguli trebuie să le respecţi de dragul tău şi a celor din jur. E o chestiune de principiu”, spune acesta.

Când cei doi se întâlnesc la o ceaşcă de cafea acasă la Carilli, stau la o masă lungă de doi metri, fiecare la un alt capăt.

Au grijă să respecte distanţa şi când fac o plimbare la străvechea fântână romană, de unde iau apă.

Sunt singurii locuitori ai satului şi au alături de ei doar un câine şi cinci oi. Ocazional se întâlnesc însă cu membri ai familiei din afara cătunului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here