Ieșeanca ce și-a torturat copila de 2 ani până a murit riscă închisoare pe viață. O băga în mașina de spălat și congelator

0
92

Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași au trimis în instanță dosarul în care mama Sophiei și concubinul acesteia sunt acuzați de omor calificat și tentativă la omor calificat, fapte pedepsite cu minim 15 ani de închisoare sau închisoarea pe viață, scrie Ziarul de Iași.

Procurorii au schimbat pe parcursul cercetărilor încadrarea juridică a faptelor, după ce inițial tinerii erau cercetați pentru vătămare corporală din culpă și rele tratamente aplicate minorului, fapte pentru care puteau primi și pedepse cu suspendare.

Izbită cu capul de gresie și mușcată de tatăl vitreg

Cazul de la Iași este absolut îngrozitor. Sohia a murit în septembrie 2021 la spital, după ce a stat cinci zile în comă de gradul IV, cu stop cardiorespirator și multiple fracturi. Se înecase în cadă, a zis atunci mama ei, dar ce aveau să descopere apoi anchetatorii s-a dovedit a fi de-a dreptul terifiant.

Conform procurorilor, în perioada aprilie- septembrie 2021, cei doi au torturat-o aproape zilnic pe Sophia. După despărţirea părinţilor, fetiţa rămăsese în grija mamei, care începuse o nouă relație cu actualul concubin, ce avea deja doi copii.

Sophia era bătută în mod repetat, izbită cu capul de gresie sau chiar mușcată de tatăl vitreg. Fetița a fost băgată în mașina de spălat aflată în funcțiune sau în lada frigorifică și lăsată acolo, de către propria ei mama.

Filmau torturile la care o supuneau pe fetiță, în fața celorlalți doi copii

Fetița era maltratată de față cu ceilalți doi copii, ca ”exemplu”, iar o bună parte din chinurile înfiorătoare la care a fost supusă erau filmate, anchetatorii descoperind zeci de poze și filmări în acest sens.

Expertizele psihiatrice solicitate de procurori nu au identificat nicio afecţiune care să poată oferi vreo explicaţie comportamentului celor doi.

Ei vor fi judecaţi în stare de arest, Tribunalul urmând să stabilească primul termen al procesului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here