Ce fel de oameni ai legii avem în țara asta?? Tânăr hărţuit pentru că a sesizat un transport ilegal de lemn.

0
41

Potrivitinformațiilor furnizate de AAdevărul.ro un tânăr care a sunat la 112 pentru a semnala un camion supraîncărcat cu lemn, care circula pe o şosea din judeţul Suceava, a fost şocat să afle că la 10 minute după ce a vorbit cu un poliţist la telefon, proprietarul camionului l-a contactat pe tatăl său şi i-a bătut obrazul pentru că fiul a alertat autorităţile.

Tânărul crede că poliţistul i-a spus patronului cine a sunat la 112, cu toate că i-ar fi cerut să nu-i divulge identitatea.

Loading...

Familia unui tânăr care în seara zilei de marţi, 28 iulie, a sunat la 112 pentru a sesizat un transport ilegal de lemn este hărţuită de patronul firmei care a efectuat transportul.

Daniel Schipor a declarat pentru „Adevărul” că a sesizat transportul în jurul orei 14.30 şi după 10 minute a fost contactat de un poliţist, care i-a spus că dacă nu se confirmă cele sesizate riscă să fie amendat.

Tânărul a rămas ferm pe poziţie, iar poliţistul s-a dus la faţa locului însoţit de inspectorii ISCTR pentru control.

După alte 10 minute de la discuţia cu poliţistul, Daniel Schipor susţine că a fost sunat de tatăl său care era supărat pentru că tocmai fusese contactat de patronul firmei care deţinea camionul. Patronul i-a bătut obrazul bătrânului pentru că fiul său a alertat autorităţile.

„După 10 minute de la discuţia cu poliţistul, a fost apelat tatăl meu de către patronul firmei care i-a spus că ce treabă am eu cu el, ce rău mi-a făcut el mie”, a declarat Daniel Schipor.

Patronul l-ar fi contactat pe tatăl lui Daniel, pentru a doua oară marţi seară, în jurul orei 22.00, pentru a-i reproşa din nou cele întâmplate.

Tânărul crede că poliţistul i-a divulgat identitatea, deşi i-a cerut în mod special să nu facă lucrul acesta.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că, deşi Daniel Schipor nu a depus o sesizare, instituţia a demarat o anchetă disciplinară pentru a stabili dacă poliţistul care s-a ocupat de caz a încălcat sau nu prevederile legale.

În situaţia în care se vor constata abateri, Ionuţ Epureanu spune că dosarul va fi trimis unui procuror.

Potrivit ştirisuceava.net, camionul pentru care Daniel a sunat la 112 a fost cântărit de inspectorii ISCTR care au constatat o depăşire cu 12,9 tone a masei totale maxim autorizată.

Ei au amendat proprietarul cu suma de 10.000 de lei. O altă amendă de 6.000 de lei a fost aplicată pentru că încărcătura nu era asigurată corespunzător cu centuri.

Daniel Schipor l-a informat pe Daniel Bodnar, prietenul său, de cele întâmplate. Acesta din urmă este cel mai vocal activist de mediu din Suceava.

În urma sesizărilor sale, ISCTR-ul a amendat cel puţin 5 transportatori de lemne în ultima săptămână pentru abateri clasice: neasigurarea corespunzătoare a materialului lemnos şi depăşirea tonajului maxim admis. Daniel Bodnar şi Daniel Schipor au făcut un live pe Facebook în care au explicat cele întâmplate.

🆘 Alo , 112 ❗️❗️❗️Ce se întâmplă când semnalează un cetățean responsabil un transport ilegal!😱✍️

Publicată de Bodnar Daniel pe Miercuri, 29 iulie 2020

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here