Caz incredil „rezolvat” in Iași: Bărbat violent, își bate măr soția. Aceasta divorțează, judecătorul îl „condamnă” cu avertisment

0
212

Decizie stupefiantă a unui complet de la Judecătoria Iași, potrivit informațiilor furnizate de Reporteris. 

Un bărbat trimis în judecată pentru violență în familie a beneficiat de clemența judecătorului și a primit doar un avertisment, printre motive fiind că „infracțiunea săvârșită prezintă o gravitate redusă” și că „aplicarea unei pedepse ar fi inoportună din cauza consecințelor pe care le-ar avea asupra persoanei acestuia”.

Certificatul medico-legal indica faptul că victima a fost lovită cu palma, a fost zgâriată pe față și a fost împinsă în perete, având leziuni care au necesitat un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale. Parchetul a depus apel.

„Justificarea” violențelor: nu plătise o factură

Prin rechizitoriul întocmit la data de 9 martie 2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași l-a trimis în judecată pe Gheorghe Gimiga (49 de ani), acesta fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de violență în familie. În document se arăta că, la data de 11 octombrie 2017, în jurul orelor 20:00, în timp ce se afla la domiciliul său, „pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a exercitat acte de violența împotriva soției sale Gimiga L., respectiv a lovit-o cu palma, a zgâriat-o pe față și a împins-o în perete, provocându-i leziuni care au necesitat un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale, conform certificatului medico-legal”.

Motivul invocat de agresor pentru faptele sale: femeia nu plătise o factură de energie electrică. Cei doi se căsătoriseră în 1993 și au un copil.

La ultimul termen al procesului, din 8 decembrie 2020, acuzatul a declarat că recunoaște fapta și că solicită ca judecata să se desfășoare numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate de părți, potrivit procedurii în cazul recunoașterii învinuirii. Gimiga a mai afirmat că este de acord să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, în cazul în care va fi găsit vinovat.

Citește mai mult despre acest caz, aici 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here