”Tusea ta ușoară poate fi MOARTEA altcuiva”. Mesaj FERM pentru cei care se opun restricțiilor COVID

0
46
LONDON, ENGLAND - JULY 24: Prime minister Boris Johnson wears a face mask as he visits Tollgate Medical Centre in Beckton on July 24, 2020 in London, England. (Photo by Jeremy Selwyn - WPA Pool/Getty Images)

Lipsa măsurilor anti-COVID în fața celui de-al doilea val de coronavirus ar fi catastrofală, avertizează specialiștii. 

Boris Johnson s-a adresat cetățenilor Angliei. El a făcut un apel pentru a trece ”prin iarnă împreună”, explicând că, în lipsa unor măsuri restrictive, ar muri mult mai mulți oameni, asta în contextul în care specialiștii britanici spun că ar urma să fie 50.000 de cazuri noi/zi în luna octombrie, în lipsa unor restricții.

Premierul britanic a admis că virusul SARS-CoV-2 a început să se răspândească din nou într-un mod exponențial. El a descris coronavirusul drept ”cea mai mare criză cu care s-a confruntat lumea în viața mea”.

Boris Johnson a asigurat că ei continuă să muncească ”zi și noapte” pentru a proteja oamenii, dar a accentuat că ”cea mai mare armă pe care o avem în lupta cu acest virus este simțul comun al oamenilor înșiși, hotărârea comună de a lucra împreună pentru a suprima COVID-19 acum”.

Cu privire la varianta ca oamenii să aibă dreptul la propria alegere în fața coronavirusului, premierul britanic a explicat: ”Realitatea tragică în a avea COVID este că tusea ta ușoară poate fi moartea altcuiva”. De asemenea, el a respins ideea ca doar persoanele la risc sau bolnave să fie izolate, explicând că ”dacă lași virusul liber printre restul oamenilor, inevitabil își va găsi drumul către cei în vârstă”.

”Dacă oamenii nu vor respecta restricțiile pe care le-am stabilit acum, atunci ne rezervăm dreptul să mergem mai departe” a avertizat Boris Johnson, adăugând că ”niciodată în istoria noastră, destinul colectiv și sănătatea colectivă nu au depins atât de complet de comportamentul nostru individual. Dacă respectăm aceste simple măsuri împreună, vom reuși să trecem prin iarnă împreună. Urmează luni dificile și lupta împotriva COVID în niciun caz nu s-a sfârșit.”

Astăzi au fost confirmate 4.926 de noi cazuri de infectare cu COVID în Marea Britanie, cel mai mare număr din 7 mai încoace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here