Trump e dracul și Obama e Messia? De ce insistă presa cu acest aspect?

0
355

Sunt foarte rare știrile cu Donald Trump în care acesta să fie prezentat ca un personaj pozitiv, în povestea prezentată. Până și poza aleasă la coperta știrii, este una în care Trump apare neapărat nervos sau indică amenințător cu degetul. Chiar așa să fie?

Cele mai multe știri care vin dinspre America de Nord sunt exclusive despre președinți. Mai apar ici-colo câteva accidente sau împușcături, însă 80% sunt dominate de scena politică. Fără a prezenta prea multe personaje, ni se face un rezumat sau chiar din primele paragrafe aflăm ce a decis președintele. Chiar așa să fie, decide el singur? Nici pe departe! Republicanii și democrații sunt două forțe care luptă pentru putere zi și noapte, toate deciziile trecând prin filtrul votului Congresului.

Statele Unite este o republică constituțională federală, în care președintele (șeful statului și șeful guvernului), Congresul, puterea judecătorească și cea executivă împart puterile, iar guvernul federal acordă suveranitate guvernelor statelor.

Fără a ne complica cu prea multe alineate de neînțeles, putem spune fără nicio reținere că majoritatea jurnaliștilor au dat mare crez tuturor celor spuse de Barack Hussein Obama II, acesta având chiar și o distincție de Nobel pentru Pace, deși nu a oprit niciun război. Elegant, bine pregătit și întotdeauna cu intenții bune, acesta are o căsătorie perfecta, spre deosebire de Donald Trump, care pare a fi răul întruchipat.

Într-o contradicție totală, Foxnews și CNN duc lupte crâncene în a-și lăuda preferații sau în a denigra pe oponenții acestora. În funcție de sursa de știri citită, apreciezi pe unul sau pe altul.

Dar dacă adevărul este undeva la mijloc, cum se întâmplă adesea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here