Traian Băsescu recunoaște că a intrat în cursă doar să o ajute pe Firea: șansele mele să câștig fotoliul de primar al Bucureştiului sunt minime

0
46

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu, a afirmat într-un interviu acordat Spotmedia.ro că ştie că şansele sale să câştige cursa electorală pentru fotoliul de primar general al Bucureştiului „sunt minime”, dar poate câştiga „respect” prezentându-se „ca un profesionist”, scrie Epochtimes-romania.com

„Ei nu se aşteptau să candidez. Eu nu mai sunt ce am fost, ştiu asta foarte bine, dar nici nu sunt de lepădat. Au mizat că vom pune un candidat fantomă. Nu merge cu candidaţi de 2-4 % şi am decis ca atât timp cât mai am resursă politică să o utilizăm. La ultima măsurare, la europarlamentare în Bucureşti, s-au scos peste 9%. Deci nu e o resursă neglijabilă pentru cineva care vrea să câştige Primăria Capitalei, mă refer la Nicuşor Dan (ND).

Dar dacă aşa au hotărât…. Apoi, aşa cum fac întotdeauna, am încercat să-mi găsesc motivaţia. Doar aceea de a trage partidul era prea mică pentru a face şi a susţine un program. Dacă era doar pentru partid, făceam anunţul, ieşeam la o emisiune sau două şi cu asta basta”, a declarat fostul şef de stat.

Întrebat de ce riscă să îşi distrugă brand-ul de politician care nu a pierdut nicio bătălie electorală uninominală la care a participat, tocmai acum la sfârşit de carieră politică, Traian Băsescu declară ca „şi-a găsit motivaţia”.

„Dar mi-am găsit motivaţia. Este o şansă uriaşă pentru mine ca la bunele şi relele mandatelor mele să mai adaug ceva. Asta m-a mobilizat, mi-am găsit motivul pentru care merită să particip la această cursă cu tot ce pot. […] Da, acum în mod real vreau să fiu primarul Capitalei. […] Foarte mulţi m-au întrebat asta.

Nu e un risc, ştiu care e rezultatul alegerilor, îl intuiesc, pentru că nu mai am şansa votului pe om din 2000. Acum bucureştenii vor mai multă politică, e polarizare pe votul politic. Deci şansele mele sunt minime. Dar pot să câştig respect prezentându-mă ca un profesionist”, a precizat fostul şef de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here