Tanczos Barna visează frumos: Anul trecut am redus la jumătate exploatarea forestieră ilegală

0
60

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, susține că, față de 2020, anul trecut exploatarea forestieră ilegală a fost redusă la jumătate.

Potrivit ministrului, SUMAL 2.0 este cel mai avansat și eficient sistem de urmărire a lemnului din Europa.

„Cifrele arată că, în comparație cu 2020, anul trecut am redus la jumătate exploatarea forestieră ilegală”, spune Tánczos Barna.

Conform cifrelor prezentate de acesta, anul trecut au avut loc 234.505 acțiuni de control în domeniul silvic, contravențiile identificate au scăzut cu 50 % față de 2020, s-au dublat infracțiunile silvice care au vizat tăierea fără drept de arbori și s-au aplicat amenzi în valoare de peste 15 milioane lei, potrivit Mediafax.

Tanczos Barna arată că au fost soluționate peste 7.500 de dosare penale, faţă de 4.400 în anul 2020, că s-a confiscat un volum de circa 27.000 mc de lemn și că aproximativ 300 de transporturi ilegale au fost identificate cu ajutorul cetățenilor prin aplicația mobilă Inspectorul Pădurilor și a portalului web cu același nume.

Acesta se ferește însă să spună vreun cuvânt despre activiștii de mediu care stau în stradă și sesizează poliția când detectează o acțiune ilegală. Adeseori, aceștia sunt bătuți, persecutați sau amenințați de către hoții de lemne, zeci de dosare penale fiind încă nesoluționate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here